Вести

Програм рада Савета за здравље у 2016.години

Програм рада Савета за здравље у 2016.години

На седници Савета за здравље града Зајечара утврђен је Програм рада овог радног тела за 2016. годину. Како је истакнуто, чланови савета разговараће у наредној години о: контроли артеских и намирница на пијаци; мерењу квалитета ваздуха; дезинсекцији и дератизацији; едукацији деце и старијих лица у сарадњи са ЗЗЈЗ „Тимок“ и анализи здравственог стања становништва.

Седнице ће бити одржаване једанпут месечно и обрађиваће теме у складу са календаром здравља.

Запослени у надлежној канцеларији у Градској управи у периоду од јула до децембра пружили су 16 савета пацијентима, док је током године било 28 покушаја пријаве. Улога канцеларије Заштитника права пацијената је саветодавна, одговорно лице још није именовано, па се пацијенти упућују у Дом здравља и Општу болницу надлежним лицима за заштиту права пацијената.

На седници Савета за здравље било је речи и о проблемима у раду приватне праксе и о активностима које су организоване поводом Међународног дана особа са инвалидитетом.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 31
    мај
    Мајске активности Савета за здравље

    Поводом Недеље здравља уста и зуба Завод за јавно здравље „Тимок“ организоваће 3.јуна манифестацију „Осмехни се здраво“ речено је на седници Савета за здравље града Зајечара.

    Више
  • 05
    мај
    Седница Савета за здравље

    Поводом 20.априла - Међународног дана заштите од буке, представници еколошке инспекције и саобраћајне полиције известили су чланове Савета за здравље града Зајечара о дозвољеном нивоу буке, мерењима и превентивним мерама које се предузимају.

    Више
  • 24
    мар
    Савет за здравље: Месец борбе против рака

    Чланови Савета за здравље града Зајечара разговарали су на данашњеј седници о активностима којима се обележава Месец борбе против карцинома. Оснивни циљ свих активности је подизање свести о редовној контроли здравља и унапређење здравствене културе станивништа.

    Више
  • 16
    мар
    Савет за здравље о активностима током ванредне ситуације

    По препоруци Сталне конференције градова и општина одржана је ванредна седница Савета за здравље града града Зајечара, на којој су анализиране активности свих надлежних сукоба током трајања ванредне ситуације одбране од поплава у Србији.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.