Вести

Оба Тимока изнад редовне линије одбране од поплава

Оба Тимока изнад редовне линије одбране од поплава

Водостаји оба Тимока на територији града Зајечара су изнад редовне линије одбране од поплава. Према мерењима од 12 сати ниво Белог Тимока је на 165 цм, а Црног Тимока на 315 цм.

Сви оспособљени правни субјекти Штаба за ванредне ситуације града Зајечара налазе се у стању приправности. Критична места, на којима су се реке раније изливале, редовно се надгледају, каже помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Као што смо предвидели, проблеме у самом граду прави неконтролисано сливања бујичних вода са околних брда, па је у току преподнева вода продрла у неколико домаћинстава у граду.

Највећи проблем, тренутно, је у централној градској јарузи на раскрсници улица Војводе Путника и Ђуре Салаја. Радници ЈКП „Водовод и канализација“ потпомогнути људством и опремом Ватрогасно-спасиличке јединице Зајечар покушавају да уклоне велики чеп који је ту настао, због нагомиланог ђубрета и отпада који несавесни грађани бацају у јаругу.

Према најавама РХМЗ у наредних 48 сати пашће мања количина кише, што ће убрзати пролазак надошле воде низ реке. У Штабу оцењују да је добро што је Бели Тимок из правца Књажевца у благом опадању, али је лоше што је Црни Тимок из правца Бољевца у порасту.

За викенд се прогнозира пад темепературе и снег.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 19
    јан
    Богојављење у Зајечару: Немања Трифуновић победник пливања за Часни крст

    На Црном Тимоку у Зајечару одржано је традиционално 10. пливање за Часни крст на велики хришћански празник Богојављење. Победник у пливању за Часни крст у Зајечару је припадник Ватрогасно-спасилачке јединице Зајечар Немања Трифуновић.

    Више
  • 14
    јан
    Пливање за часни крст у Зајечару

    СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ТИМОЧКА И ГРАД ЗАЈЕЧАР ЧАСТ НАМ ЈЕ И ЗАДОВОЉСТВО ПОЗВАТИ ВАС ДА НА БОГОЈАВЉЕЊЕ, У СУБОТУ, 19. ЈАНУАРА 2019. ГОДИНЕ СВОЈИМ ПРИСУСТВОМ УВЕЛИЧАТЕ ЦЕНТРАЛНУ ПРОСЛАВУ ПРАЗНИКА БОГОЈАВЉЕЊА У ТИМОЧКОЈ КРАЈИНИ И СВЕЧАНОСТ VII ПЛИВАЊА ЗА ЧАСНИ КРСТ НА ЦРНОМ ТИМОКУ, НА ПОПОВОЈ ПЛАЖИ У ЗАЈЕЧАРУ.

    Више
  • 06
    феб
    Водостаји тимочких река у порасту

    Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм. Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

    Више
  • 09
    јан
    Путеви проходни,а на Црном Тимоку има леда

    Сви путни правци и саобраћајнице на територији града Зајечара су проходни. Екипе зимске службе одржавања путева су током ноћи пробиле снежне блокаде у вишим пределима и завршавају пут према Табаковцу, као и пут Горња Прлита-Аврамица-Грљан. На Црном Тимоку има танког леда.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.