Вести

Усвојен први допунски буџет за 2016.годину

Усвојен први допунски буџет за 2016.годину

Одборници Скупштине града Зајечара усвојили су већином гласова први допунски буџет за ову годину, којим су средства увећана за 107 милиона динара, колико износи планирано кредитно задужење за завршетак инвестиција започетих у прошлој години. Тим новцем биће завршена реконструкција градског гробља и улица: „Николе Пашића“, „Цара Душана“, „Которске“ и „Сокобањске“. Одлука је била потребна како би се затражила сагласност од надлежног министарства, а потом ушло у процедуру тражења кредита.

Бренд и манифестација Гитаријада биће сачувани, а организација ће бити поверена Центру за културу и туризам, наглашено је приликом расправе и одлуке о укидању Установе „Гитаријада“. Ликвидациони управник биће досадашњи директор установе, Перислав Дуцић.

С обзиром на то да је ЈКСП „Зајечар“ дужно Граду Зајечару нешто више од 22 милиона динара за испоручени мазут у овој грејној сезони, а корисници буџета нису измирили обавезе за грејање, ово предузеће и локална самоуправа потписаће споразум о отпуштању узајамног потраживања, сложио се градски парламент.

Измене Статута града Зајечара, усвојене на данашњем заседању, односе се на дефинисање послова одбране и заштите у локалној самоуправи, као и прибављање и располагање непокретностима Града Зајечара, у складу са новим законским решењима.

Одборници су дали сагласност на Програм пословања ЈКП“Зајечарпаркинг“ у 2016.години и на Одлуку о одређивању максималне спратности објеката у поступку озакоњења.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.