Вести

Зајечар и Видин - партнери у Програму прекограничне сарадње

Зајечар и Видин - партнери у Програму прекограничне сарадње

Градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић и кмет Видина Огњан Ценов потписали су данас у Видину Споразум о сарадњи у ИНТЕРРЕГ-ИПА Програму пограничне сарадње Србија-Бугарска.

Град Зајечар и Општина Видин партнерски ће конкурисати за новац из предприступних фондова Европске уније са два пројекта, из области туризма и заштите животне средине, појединачне вредности 600 хиљада евра.

Пројекат из области туризма предвиђа изградњу комплекса омладинског кампа на Краљевици, који би имао 50 места за шаторе, 16 бунгалова, мензу, надстрешницу и где би током године биле организоване бројне манифестације за младе с обе стране границе.

Другим пројектом планирана је куповина више мултифункционалних возила за одржавање чистоће.

Осим локалне самоуправе, у ИНТЕРРЕГ-ИПА Програму прекограничне сарадње Србија-Бугарска, заједничким пројектима са бугарским партнерима конкурисаће и Историјски архив „Тимочка крајина“, Народни музеј, Центар за културу и туризам и Основна школа „Десанка Максимовић“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.