Вести

Наранџасти метеоаларм у Зајечару - путари чисте снег

Наранџасти метеоаларм у Зајечару - путари чисте снег

Снег који пада од јуче поподне у Зајечару, висине је око 30 цм према информацијама РХМЗ-а, а механизација Зимске службе чисти територију града од раних јутарњих сати. Истовремено улице се посипају мешавином соли и ризле.

Главне градске улице су очишћене, а када снег престане да пада почеће да се чисте и улице другог и трећег приоротета. План је да се до понедељка ујутру уклони и снег са тротоара и других јавних површина, како би се првог радног дана живот у Зајечару несметано одвијао.

рекао је помоћник градоначелника Милко Тодоровић.

Све расположиве еките су на терену. Kада је реч о салашком крају, једно возило уклања снег код Мале Јасикове, затим иде до Дубочана, Глоговице, Салаша, након тога иде ка Метришу и Табаковцу, преко Брусника и Kленовца и враћа се истим путем.
Друга деоница на којој је ангажована механизација је Вразогрнац, Трнавац, Чокоњар, Градсково. Истовремено ради се и на чишћењу снега у подтупижничком крају, према Kњажевцу, где је активирано једно возило, а на терену су и екипе путара које раде на рашчишћавању снега ка Братујевцу и Грлишком језеру,

додао је Тодоровић.

Према метеоролошким извештајима престанак падавина се очекује поподне, али предстоји нам неколико изузетно ледених дана на почетку нове седмице. РХМЗ је за наше подручје прогласио наранџасти метеоаларм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 06
    јан
    "Штрабаг" чисти снег

    "Штрабаг", који је ове сезоне задужен за зимско одржавање саобраћајница на територији града Зајечара, од синоћ непрестано чисти путне правце по приоритетима. Наложено је да се прочисте прилази вртићима, као и градски трг где ће вечерас бити организована прослава Бадње вечери.

    Више
  • 18
    јан
    Путеви проходни, саобраћај отежан у вишим пределима

    Улице у Зајечару су очишћене, као и путеви према селима, међутим на појединим деоницама има проблема. Саобраћај је због наноса снега отежан у селима у вишим пределима. Квар на далеководима код Салаша и Брусника је отклоњен.

    Више
  • 13
    јан
    Занков: Манифестација „Гитаријада“ је бренд, а не установа

    Манифестација „Гитаријада“ је бренд, а не установа. тако да ће и даље имати пуну подршку Града Зајечара. ЦЕКИТ је годинама пре формирања Установе „Гитаријада“ организовао манифестацију, па не видим разлога зашто то не би радио и убудуће, рекао је новинарима Стефан Занков, председник Скупштине града.

    Више
  • 04
    јан
    Чистите снег испред кућа и локала

    Према Одлуци о комуналном уређењу обавеза свих грађана је да испред својих стамбених и пословних објеката чисте снег и лед и да са кровова скидају леденице и снег који могу угрозити безбедност пешака.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.