Вести

Занков: Борићемо се за Зајечар

Занков: Борићемо се за Зајечар

Годинама уназад, још од 2000.године, нарочито од 2008, носиоци власти остављали су Зајечар у дуговима већим него што су била када су долазили на власт. Пресек стања показује да је јуна 2013. године дуг био 600 милиона динара, кредитна задужења још толико, да би децембра 2015. године Град Зајечар дуговао 1,4 милијарде динара, а досепеле обавезе по раније преузетим кредитима су 350 милиона динара. Ово је на конференцији за новинаре изјавио председник Скупштине града Стефан Занков.

Како је објаснио, због финансијског колапса и дугова који нису годинама плаћани, град не може да функционише, а највише трпе корисници буџета. Због вишегодишње блокаде зајечарских школа, град није добио јануарски трансфер новца.

Добављачима се дугује 400 милиона динара, Дирекцији за робне резерве за мазут преузиман ранијих година 138 милиона, ПУ „Ђулићи“ 57 милиона, месним заједницама 24 милиона, Фабрици каблова 74 милиона, Фонду за развој за реконструкцију стадиона 58 милиона....Град су уништили они који сада говоре да је власт неспособна. То су они „способни“ који су успели да потроше новац годинама унапред.

По доласку на место председника Скупштине града рекао сам да ћу увек говорити истину, да ће све одлуке које се доносе бити искључиво у интересу града и грађана и да ће сваки утрошени динар бити строго контролисан. За нешто више од месец дана дуговања смо смањили, али је то у укупној суми мало да би грађани могли да примете,

објашњава Занков.

Први човек градског парламента верује да ће након јануара и фебруара, када је увек мањи прилив новца, систем бити стављен на ноге.

Очекујем да град добије финансијску подршку за консолидацију буџета и да, по окончању истраге која је у току, надлежни кажу ко је одговоран за финансијски колапс града.

Борићемо се за Зајечар и никада више нећемо дозволити да политичке штеточине униште град,

истакао је на конференцији за новинаре председник Скупштине града Стефан Занков.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 23
    јан
    РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

    Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков потписао је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Зајечара, који ће бити одржани 18. марта 2018. године.

    Више
  • 02
    јун
    У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

    На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара. Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

    Више
  • 20
    апр
    Почела изградња канализационе мреже у више улица у граду

    Почетак грађевинске сезоне означио је и почетак радова на изградњи канализационе мреже у више улица у Зајечару. Данас су радови почели у Улици “Драгојла Дудућа”, у дужини од 193 метра.

    Више
  • 18
    апр
    "Банатска улица" под асфалтом

    Улице за које су грађани пре неколико година платили учешће од 50 одсто, овог пролећа добијају асфалт. Прошлог четвртка асфалтирана је “Лазаревачка улица”, а од данас се новим асфалтом могу похвалити и станари “Банатске улице”, дуге 284 метра.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.