Вести

Отворен е-шалтер у Градској управи Зајечар

Отворен е-шалтер у Градској управи Зајечар

Грађани Зајечара од данас брзо и лако на е-шалтеру у Градској управи могу доћи до свих потребних информација, али и да преко званичног градског сајта изврше увид у стање својих предмета, као и увид у издате локацијске и грађевинске дозволе.

Отварању е-шалтера присуствовали су представници Града Зајечар, општина Неготин и Бољевац, РАРИС-а и донатора, ГИЗ-а и Швајцарске агенције за развој и сарадњу, чијим се средствима пројекат реализује.

Отварањем е-шалтера модернизујемо локалну самоуправу, а следећи корак је електронска управа. На овај начин олакшаћемо грађанима који не живе у граду да брже и лакше дођу до потребних података, без трошења новца и времена. Захваљујем партнерима из Немачке и Швајцарске који годинама ослушкују наше потребе и помажу нам у њиховој реализацији,

рекао је овом приликом председник Скупштине града Стефан Занков.

У општини Неготон је у понедељак отворен е-киоск који грађанима пружа могућност да изврше увид у своје предмете, а потенцијалним инвеститорима да се упознају са могућностима локалне самоуправе, нагласила је заменица председника општине Неготин, Надица Васић.

21.век је век информација, савремени грађанин је навикао да у доба интернета брзо и лако дође до информација, локалне самоуправе су троме и споре, бар су биле до пре десетак година, и ово је велики допринос модернизацији и прибилижавању грађанима, којима су инфорације доступније.

„Е-Шалтер“ омогућава бољи квалитета услуга и унапређење доступности информација за грађане и пословни сектор.

Вредност пројекта је 33,7 хиљада евра.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.