Вести

У систему локалне самоуправе нема вишка запослених

У систему локалне самоуправе нема вишка запослених

Већином гласова одборници Скупштине града усвојили су Одлуку о максималном броју запослених на неодређено време у сваком организационом облику у систему локалне самоуправе града Зајечара у 2015.години, на основу одлуке Владе Србије од прошлог месеца.

Како је образложила начелница Градске управе Гордана Огњановић, укупан број запослених, рачунајући директне и индиректне кориснике буџета, утврђен методологијом Владе Србије је 878, што је за десет радника више од тренутног броја стално запослених. Тај број не сме 31.децембра 2018.године бити већи од 700, али ће начин и динамику рационализације новом одлуком такође дефинисати Влада Србије.

На седници је усвојен План детаљне регулације за експлоатацију и прераду грађевинског камена из лежишта „Рготски крш“ и Програм пословања ЈКП „Водовод“ у овој години.

Градски парламент одлучио је да ЈП „Урбанизам Зајечар“ оде у ликвидацију, као и да уместо Миодрага Милутиновића нови в.д.директора ЈКП Градско саобраћајно предузеће Зајечар буде Бобан Марковић.

Допуном одлуке о социјалној заштити грађана предвиђена је оснивање Клуба за младе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.