Вести

Плаћање пореза - законска обавеза

Плаћање пореза - законска обавеза

Начелник Одељења за локалну пореску администрацију града Зајечара Драган Каран каже да је наплата прве рате пореза на имовину у Зајечару добра и на нивоу је прошлогодишње у истом овом периоду.

Иако је рок за уплату прве рате пореза истекао 17.фебруара обвезницима ће кашњење бити толерисано до краја месеца, али из пореског одељења подсећају да је казна 5.000 динара по кварталу уз затезну камату. Такође, обвезници се подсећају да је измирење обавезе за еколошку таксу месечно, а не квартално као порез.

За дужнике који нису платили порез претходних година, нуди се могућност репрограма и плаћања на рате.

Подручје Града Зајечара са селима има 21.000 пореских обвезника, а током 2015. радници овог одељења уписали су око 2.000 нових некретнина.

Уручење решења за овогодишњи порез почеће у мају.

У склопу пројекта за унапређење наплате пореза, који је спровела немачка организација ГИЗ, Зајечар је прошле године сврстан међу најуспешније општине и градове у Србији. Локална пореска администрација у Зајечару награђена је за овај успех са 62.500 евра, а новац је обезбедила швајцарска влада.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 09
    јул
    Решења о утврђеном порезу на имовину на Порталу еУправа

    Суграђани који имају регистрован профил на Порталу еУправа од данас добијају електронско Решење о утврђеном порезу на имовину за 2020. годину путем нове услуге електронске доставе у своје Јединствено електронско сандуче на овом порталу.

    Више
  • 07
    нов
    Промена пореза најмање дотиче власнике кућа

    Уколико се буду сложили одборници, стопа пореза на стамбени и пословни простор биће повећана са 0,3 на 0,4%, док за земљиште остаје 0,3%. Порез се раčуна на основу тржишне вредности која је у односу на прошлу годину већа за станове у I зони и пољопривредно земљиште у IV зони, а преполовљена за пословни простор.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.