Вести

Ликвидационим управницима накнаде за рад 20.000 динара

Ликвидационим управницима накнаде за рад 20.000 динара

Изменама одлуке о максималном броју запослених на неодређено време у сваком организационом делу у систему локалне самоуправе града Зајечара, које су данас, по препоруци надлежног министарства и управног инспектора, након дуже дискусије усвојили одборници градског парламента, укупном броју запослених придодата су и именована и постављена лица. Град Зајечар се и на тај начин уклапа у максимални број стално запослених лица. До краја 2018.године број радника на неодређено време мора бити сведен са 868 на 700.

Како је истакнуто, радници који су отпуштени претходних дана нису добили отказ на основу ове одлуке, већ по прошлогодишњој уредби Владе Србије.

Изменама одлука о укидању Туристичке организације, Установе за културу и Установе за спорт, а по препоруци Државне ревизорске институције, ликвидациони управници ових установа уместо зараде примаће само месечну накнаду за рад од 20 хиљада динара. Нови ликвидациони управник Установе за спорт је Санела Ракићевић.

Већином гласова одлучено је да се над ЈКП Градско саобраћајно предузеће Зајечар покрене поступак ликвидације, а ликвидациони управник биће недавно именовани в.д.директора овог предузећа Бобан Марковић.

Одборници су именовали нове чланове Управног и Надзорног одбора Задужбине „Никола Пашић“ и усвојили Правилник о пружању услуга у Установи за децу и омладину ометену у развоју „Облутак“.

На седници Скупштине града усвојен је Програм коришћења средстава буџетског фонда за заштиту животне средине за ову годину и дата сагласност на нови ценовник паркирања и уклањања непрописно паркираних возила у граду.

Одборници су прихватили извештај о раду у прошлој и програма рада Штаба за ванредне ситуације у 2016.години и сложили се са изменама Плана детаљне регулације за један део комплекса некадашње „Тимочанке“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.