Вести

Занков: Медијска хајка заснована на лажима

Занков: Медијска хајка заснована на лажима

Политичка, финансијска и социјална ситуација у Зајечару је изузетно тешка, рекао јe на конференцији за новинаре председник Скупштине града Стефан Занков. Упркос томе, парламент доноси тешке одлуке за оне који воде град, али добре за грађане.

Сведоци сте да на седницама нема људи које сматрам најодговорнијм за овакву тешку ситуацију у граду, људи који су одлучивали о судбини града много година уназад, због чега практично ми данас не можемо као град да одговоримо на најосновније, понекад и елементарне захтеве грађана из надлежности једне локалне самоуправе. Ради се о моћним људима који имају све на располагању, осим подршке грађана ,

каже Занков и објашњава да управо ти људи воде праву медијску хајку заснована на бескруполозним лажима и бесмислицама.

Председник Скупштине града одбацио је оптужбе некадашњег градоначелника Бошка Ничића да је одлуком да се „Електротимоку“ не наплаћује такозвана „такса на бандере“ ускратио приходе буџета за 80 милиона динара.

Ништа није лоше урађено за град, град није ништа изгубио нити ће било шта изгубити што му по закону припада, али наше је да водимо рачуна евентуалним штетним последицама које могу да настану. Упућејем апел Градском већу и Градској управи да се детаљно проуче сви аспекти и ако је могуће по закону, неспорно без икаквих штетних последица, ова такса ће бити наплаћивана.

Кад је реч о оптужбама да зарад личних интереса тргује градским пословним простором, односно да је локал у згради Градске управе без конкурса и лицитације издат једној фирми како би се запослио његов брат, Занков је одговорио:

Уговор о закупу пословног простора потписан је 30. јула 2015. године, а ја сам на месту председника Скупштине града од 18.децембра. Само тај податак је довољан.

Први човек градског парламента објаснио је новинарима да је почетком фебруара добио препоруку Агенције за борбу против корупције за разрешење члана Градског већа Душана Фировића, да ју је проследио градоначелнику који у року од 60 дана треба по њој да поступу и да о одлуци обавести агенцију.

О сукобу између одборника Дејана Здравковића и градског већника Душана Фировића, након скупштинског заседања прошлог петка, Занков је рекао:

Не подржавам све оно што се у петак десило након Скупштине града, али не подржавам ни оно што се дешавало на самој седници.

Занков је новинарима потврдио да је и други трансфер из републике блокиран због блокаде школа. Зајечар је за два месеца остао ускраћен за 50 милиона динара, што је једнако укупном износу блокаде свих школа.

Градоначелник преговара са Министарством финансија о помоћи државе градском буџету, али је најважније, рекао је председник Скупштине града у разговору са новинарима, да по окончању полицијске истраге буду именовани кривци за колапс буџета града.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 23
    јан
    РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

    Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков потписао је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Зајечара, који ће бити одржани 18. марта 2018. године.

    Више
  • 02
    јун
    У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

    На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара. Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

    Више
  • 20
    апр
    Почела изградња канализационе мреже у више улица у граду

    Почетак грађевинске сезоне означио је и почетак радова на изградњи канализационе мреже у више улица у Зајечару. Данас су радови почели у Улици “Драгојла Дудућа”, у дужини од 193 метра.

    Више
  • 18
    апр
    "Банатска улица" под асфалтом

    Улице за које су грађани пре неколико година платили учешће од 50 одсто, овог пролећа добијају асфалт. Прошлог четвртка асфалтирана је “Лазаревачка улица”, а од данас се новим асфалтом могу похвалити и станари “Банатске улице”, дуге 284 метра.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.