Вести

Изложба фотографија

Изложба фотографија "Избеглице"

У галерији Радул беговог конака отворена је изложба фотографија „Избеглице“, аутора Саше Д. Ђорђевића и Слободана Г. Јовановића.

Фотографије су снимљене у избегличким камповима и на привременим боравиштима широм Србије од Прешева до мађарске и хрватске границе и на њима су углавном приказана деца.

Ово нису уметничке, већ репортерске фотографије. На њима су најупечатљивије очи људи и деце који су из безнађа и рата успели да сачувају живу главу и који сањају да се домогну безбедног света,

објаснио је Слободан Г.Јовановић, коаутор поставке.

Професионални фотограф Саша Д.Ђорђевић, чије фотографије преузимају најпознатије светске агенције, каже да му је било изузетно тешко док је сликао избеглице, јер се иза сваке фотографије крију потресне и болне људске приче.

Изложба је настала као резултат сарадње Kомесаријата за избеглице и миграције Републике Србије и Медијског истраживачког центра из Ниша на реализацији пројекта Фото журнала "Мигранти у Србији".

Каталог који прати изложбу „Избеглице“ обогаћен је песмом „Бежанија“ Томислава Мијовића.

Поставка, коју су организовали Цекит и Народни музеј, може се разгледати до краја марта.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.