Вести

Помоћ ФАО у семенском материјалу Фото: фао

Помоћ ФАО у семенском материјалу

У Зајечару је данас почела подела пакета помоћи које Европска унија у оквиру друге фазе помоћи поплављеним подручјима у Србији помаже опоравак малих пољопривредних домаћинстава.

Расподела пакета помоћи обављаће се у више фаза. Прва фаза односи се само на оне пољопривреднике који су се изјаснили за пакете семена за пролећну сетву.

Данас су пакети семена за пролећну сетву уручени корисницима из Великог Извора, Трнавца и Звездана. Сутра ће у кругу бивше „Тимочанке“ помоћ моћи да преузму пољопривредници из Рготине, Вражогрнца, Лесковца, Чокоњара, Гамзиграда и Зајечара. Среда је предвиђена за Николичево, Грлиште, Вратарницу и Мали Извор, а четвртак за Халово, Грљан, Врбицу и Боровац.

Пољопривредници који су се пријавили за друге пакете помоћи (воћне саднице, сточна храна, пластеници, кошнице, опрема за наводњавање и друга пољопривредна опрема и механизација) биће обухваћени касније у току године током осталих фаза реализације овог пројекта помоћи.

Помоћ ће добити укупно 877 домаћинстава са територије града Зајечара.

Пројекат помоћи пољопривредницима финансира Европска унија, а спроводи Организација за пољопривреду и храну Уједињених нација ФАО у сарадњи са Градом Зајечаром.

Помоћ Европске уније, кроз овај програм, добијају пољопривредна домаћинстава у Србији, која су претрпела штету на пољопривредним културама у поплавама и другим елементарним непогодама („ледоломи“) током 2014.године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 29
    мај
    Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

    Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

    Више
  • 20
    апр
    Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

    Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

    Више
  • 15
    феб
    ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

    У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

    Више
  • 13
    феб
    Предавање за сточаре у Звездану

    Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) и Град Зајечар организују у Звездану у уторак, 14.фебруара, предавање за сточаре. Почетак је у 10 сати .

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.