Вести

Жути метео аларм у Тимочкој крајини

Жути метео аларм у Тимочкој крајини

Водостаји оба Тимока на територији Зајечара су у опадању у односу на синоћ, показују последња мерења надлежних служби.

Ниво Црног Тимока је 200 цм, а Белог Тимока 70 цм.

Током јучерашњег дана и обилне кише, највиша кота Црног Тимока била је 220 цм, а Белог 130 цм.

У Зајечару је делимично облачно, без кише. Према подацима Републичког хидрометеоролошког завода температура у 9 сати је 12 степени, влажност ваздуха 100%, ваздушни притисак 1000 мб.

Прогностичари за наредне дане најављују раст дневне температуре и више сунчаних интервала.

У Тимочкој крајини на снази је жути метео аларм.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 15
    авг
    Зајечар: Чишћење корита Црног Тимока

    У току је чишћење дела корита Црног Тимока, на простору купалишта „Попова плажа“ ( од дрвеног моста до бране). Радници ЈКП ”Тимок Одржавање”, ЈКП „Водовод“ Зајечар, као и људи добре воље, увелико чисте корито Тимока од траве и алги, насталих због изузетно високих температура.

    Више
  • 06
    феб
    Водостаји тимочких река у порасту

    Према најновијим мерењима кота Белог Тимока је 140 цм, а Црног Тимока 170 цм. Нивои река у књажевачком и бољевачком крају су и даље у благом порасту, али се процењује да неће изавати озбиљније проблеме.

    Више
  • 09
    нов
    Оба Тимока испод редовне линије одбране од поплава

    За последњих 48 сати на територији Зајечара пало је близу 80 литара кише по метру квадратном. Према мерењима од 7 сати ниво Белог Тимока је 110 цм, а Црног Тимока 140 цм.

    Више
  • 16
    јул
    Виши водостаји, нижа температура

    Након јаке и обилне кише која је од 21 сат синоћ до рано јутрос падала на територији Града Зајечара, водостаји оба Тимока су порасли за 15 до 20 центиметара, али су далеко испод редовне одбране од поплава. На снази је и даље црвено упозорење надлежних служби.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.