Вести

Вишечасовна расправа о ребалансу буџета и завршном рачуну

Вишечасовна расправа о ребалансу буџета и завршном рачуну

Најважније одлуке усвојене на седмочасовном заседању Скупштине града Зајечара, о којима се највише расправљало, су о завршном рачуну буџета за 2015.годину и о другом допунском буџету 2016. годину.

Ребалансом буџета приходи се увећавају за 135 милиона динара. Реч је углавном о донацијама и трансферним средствима буџетских корисника, док је прошлогодишњи буџет реализован тек са 56,40%.

Усвајање завршног рачуна констатација је онога што се десило и ми то не можемо да изменимо. Ту само пише како је потрошено. Гласаћу за овај завршни рачун сасвим мирне савести, јер сам све то критиковао.

рекао је председник градског парламента Стефан Занков, који је подсетио да је град у децембру био пред банкротом, али да се захваљујући помоћи државе и максималној штедњи ситуација полако поправља.

Градоначелник Велимир Огњеновић објаснио је да се за сваки динар зна како је потрошен, а да су кашњења плата буџетских корисника смањена на месец, два и да ће идуће недеље кад буде доспео новац из одобреног кредита Поштанске штедионице бити завршене капиталне инвестиције, пре свега улице „Которска“ и „Цара Душана“.

Одборници су дали сагласност на повећање цене воде за домаћинства са 53,24 на 63,20 динара по метру кубном, док цена воде за установе и привреду остаје непромењена и износи 91, односно 182 динара по кубику.

На седници су усвојени извештаји о раду са финансијским извештајима у 2015. години, као и финансијски и планови рада за 2016.годину библиотеке, музеја, позоришта и Фондације „Зоран Радмиловић“, као и извештаји о пословању у прошлој години: „Хигијене“, „Зајечарпаркинга“, ЈКСП“Зајечар“ и „Водовода“.

Над Јавним комуналним предузећем „Комуналац“ у Салашу биће покренут поступак ликвидације, сложили су се одборници који су прихватили и годишње ликвидационе извештаје Туристичке организације, Центра за културу, Агенције за рурални развој „Грљан“ и Установе за спорт, као и почетне ликвидационе извештаје Установе „Гитаријада“ и Бизнис инкубатор центра.

Скупштина града донела је одлуку о приступању изради Локалног акционог плана за унапређење положаја жена и родну равноправност.

Скупштинско заседање обележиле су опструкције независних одборника који су непрестано рекламирали повреду Пословника о раду, као и сукоб између бившег председника парламента Саше Мирковића и градоначелника Велимира Огњеновића, након чега је интервенисало обезбеђење Градске управе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.