Вести

Сигурни на улици, сигурни у школи Фото: facebook

Сигурни на улици, сигурни у школи

Зајечарски Црвени крст је на градском тргу организовао акцију за основце „Сигурни на улици, сигурни у школи“.

Млади су присуствовали предавању о безбедном понашању у саобраћају и о основним принципима прве помоћи, а највише пажње изазвала је симулација удеса бицикла и аутомобила.

Допринос акцији дали су Град Зајечар, Зајечарски управни округ, Медицинска школа, Техничка школа и пет ауто школа.

Босиљка Kонстандиновић, представница зајечарских ауто школа сматра да је врло важна саобраћајна едукација деце јер статистика показује да је то најрањивија група учесника у саобраћају.

Од укупног броја настрадалих у саобраћају више од 30 одсто је млађих од 25 година. То је због недостатка искуства, непознавања саобраћајних прописа и правила. Чест разлог је и жеља за истицањем и доказивањем,

сматра Констандиновићева.

Истог је мишљења и начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић.

Треба радити на едукацији деце јер ће резултати тек накнадно доћи до изражаја. Овакве акције не треба да буду периодичне већ константне током целе године, јер ће се једино на тај начин видети и прави ефекти.

Ђацима је подељен промотивни материјал о безбедном понашању у саобраћају који су урадили ученици Техничке школе, а основне школе добиле су комплете прве помоћи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.