Вести

Архиви у Видину и Зајечару обележили Међународни дан архива

Архиви у Видину и Зајечару обележили Међународни дан архива

Поводом 9.јуна – Међународног дана архива, у Државном архиву у Видину отворена је заједничка изложба фотографија „Архитектура Видина и Зајечара (XIX – XX век)“ видинског и Историјског архива "Тимочка крајина" у Зајечару.

Свечаности су присуствовале бројне званице из јавног, друштвеног и верског живота оба погранична града, а поздрављајући званице директорка Државног архива у Видину Светлана Крстева нагласила је да ово само један од заједничких пројеката које две институције културе заједно реализују већ годинама.

Директор зајечарског архива Велибор Тодоров додао је да предстоји рад на пројекту из програма прекограничне сарадње.

Изложбу су отвориле Иванела Андрејева, секретар Општине Видин и Сузана Стаменковић, помоћница градоначелника Зајечара.

Захваљујући близини границе Видин и Зајечар негују добре односе и добру сарадњу и верујем да ћемо је успешно проширити и на друге области живота.

Град Зајечар ће подржати све пројекте који могу унапредити добре односе и квалитет живота грађана у обе регије, видинској и зајечарској,

рекла је Стаменковићева.

Аутори изложбе су: Светлана Kрстева, Марија Новакова, Зоран Јанковић, Драган Живковић и Агим Јанузи.

Зајечарски део поставке обухвата фотографије здања по којима је град на Тимоку препознатљив, пре свега турске воденице и Радул-беговог конака, старих палата, градског трга, некадашње Гимназије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.