Вести

Николићи - победници акције

Николићи - победници акције "Мај-месец чистоће"

Љубинка и Петар Николић свеукупни су победници треће сезоне акције „Мај – месец чистоће“, саопштено је на свечаној додели признања најуспешнијим учесницима ове еколошке акције коју организује Град Зајечар.

Победници, који су осим пет ари свог дворишта уредили и јавну површину у „Војничкој улици“ на којој су засадили воћке, добили су на дар електричну косачицу.

За учешће у акцији било је пријављено 87 кандидата у више категорија, и то из градских и осам сеоских месних заједница. Показујемо на ова начин да двориште по двориште, улицу по улицу, град можемо начинити здравијим и бољим местом,

рекао је организатор акције, градски већник Драган Траиловић.

Признања су додељена у категоријама: најуређенији балкон, двориште, пословни простор, школско двориште, најлепша улица, најсређенија окућница око стамбених зграда и дечијих вртића. Осим цвећа и уметничких плакета, бронзаног, сребрног и златног цвета, победници категорија добили су баштенске алатке.

Награђенима је на труду у име града Зајечара честитала помоћница градоначелника Сузана Стаменковић.

Искрено мислим да смо ову акцију могли назвати „Месец лепоте“, јер ви, пре свега својом љубављу према цвећу и биљу, чините овај град лепшим,бољим, позитивнијим, а ваше терасе, дворишта, улице, школски и пословни простор представљају праве оазе лепоте и мира.

Позивам вас да еколошки дух ширите у својој околини, на своје ближње, комшије, колеге и пријатеље.

За јесењу акцију „Септембар-месец чистоће“ организатори најављују и нову категорију „најлепши етно кутак“.

Maj Mesec Cistoce 2016 from Dragan Stojanovic

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 03
    јул
    Најбољим ученицима у Зајечару уручене Вукове дипломе и признања

    У великој сали Скупштине града Зајечара, организован је свечани пријем за ученике основних и средњих школа, носиоце Вукових диплома и добитнике признања на државним и међународним такмичењима.

    Више
  • 04
    мај
    "СПАСИМО ВАЗДУХ": Велика акција чишћења Грлишког језера

    Велика акција чишћења Грлишког језера под слоганом "Спасимо ваздух" организована је овог викенда на иницијативу младих, а у организацији Друштва Рома у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”,

    Више
  • 28
    јун
    Додела признања најбољима у трећој сезони еколошке акције

    Град Зајечар прогласиће најуспешније учеснике акције „Мај-месец чистоће“ на пригодној свечаности 2.јула, у великој сали Градске управе. Ово је трећа сезона акције „Мај – месец чистоће“, а прошле године је организована и јесења еколошка кампања „Септембар – месец чистоће“.

    Више
  • 20
    мај
    Почиње акција "Мај - месец чистоће"

    Град Зајечар и овог пролећа организује еколошку акцију „Мај - месец чистоће“. Пријаве се подносе месним заједницама до 31.маја, након чега ће стручна комисија обићи све пријављене учеснике. Проглашење победника заказано је за 2.јул.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.