Вести

Најава 44.Хајдук Вељкових дана

Најава 44.Хајдук Вељкових дана

У оквиру 44.Хајдук Вељкових дана који ће у суботу бити одржани у Леновцу, у згради школе у том селу биће отворен музеј посвећен овом великом јунаку Првог српског устанка, најавио је на конференцији за новинаре Милан Шолц, председник Савета МЗ Леновац.

Манифестација почиње ујутру у 8 сати полагањем венаца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару, а потом и у његовом родном Леновцу, након чега ће свету литургију служити епископ тимочки Иларион.

Осим спортских такмичења биће организован и традиционални хајдучки вишебој, а најбољи учесник-хајдучки харамбаша летоваће на Крфу. Неће изостати ни избор хајдучке лепотице.

У културно-уметничком програму који почиње у 20 сати учествоваће КУД „Хајдук Вељко“ Речка и КУД „Слога“ Вражогрнац.

Покровитељ манифестације је Град Зајечар, а организатори МЗ Леновац и Центар за културу и туризам.

Директор ЦЕКИТ-а Зоран Стаменковић рекао је новинарима да је став градске власти да упркос недостаку новца смотре изворног народног стваралаштва морају бити организоване. Од почетка сезоне оргаизоване су манифестације у Коривници, Гамзиграду, Великом Извору, Боровцу, Градскову, Рготини, Дубочану, а након „Хајдук Вељкових дана“ следи Фестивал инструменталне традиције Балкана у Грљану. То је, нагласио је Стаменковић, једина манифестација те врсте на подручју града за коју је Министарство културе определило новац у овој години.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 22
    авг
    У Леновцу одржани јубиларни 50. „Хајдук Вељкови дани“

    Програм је започео свечаним полагањем венца на споменик Хајдук Вељку у Зајечару , потом је у Храму Светог Николаја у Леновцу служена Архијерска литургија, а затим положен венац на спомен-плочу Хајдук Вељку.

    Више
  • 19
    авг
    Одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“ у Леновцу

    У суботу 17. августа 2019. године у Леновцу су одржани 47. „Хајдук Вељкови дани“.Организатори „Хајдук Вељкових дана“ су Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, Спортски савез града Зајечара и Месна заједница Леновац, а покровитељ је Град Зајечар.

    Више
  • 13
    авг
    Леновац: „Хајдук Вељкови дани“ у суботу

    Програм ће почети свечаним полагањем венца на споменик Хајдук Вељка у Зајечару у 08.00 часова, након чега ће уследити Архијерска литургија у Храму Светог Николаја у Леновцу.

    Више
  • 14
    авг
    45. "Хајдук Вељкови дани" у Леновцу

    Увече у Дому културе у Леновцу организован је богат културно уметнички програм са наступима културно уметничких друштава. Овом приликом присутнима се обратио градски већник за културу Вујадин Милошевић који је поздравио све присутне у име града и градоначелника Бошка Ничића.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.