Вести

Чека се објашњење ЈП Фото: Источне вести

Чека се објашњење ЈП "Железнице Србије"

У допису упућеном 3.августа ЈП „Железнице Србије“ градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић затражио је објашњење због чега је са пружног прелаза „Вражогрначка рампа“ повучено особље задужено за функционисање рампе на том прелазу, чиме је озбиљно угрожена безбедност учесника у саобраћају.

Градоначелник Огњеновић подсећа да локална самоуправа о овој одлуци „Железница Србије“ није обавештена, као и да је Уговором о одржавању пружних прелаза, који су децембра 2015.године потписали то предузеће и Град Зајечар,предвиђено да о свим променама у текућој години локална самоуправа мора бити званично информисана најкасније до 31.марта.

Возачима је на овој деоници пута потребан додатни опрез, с обзиром да наилазак на пругу сада наговештава само саобраћајни знак, док рампа, односно браници нису више у функцији, па је смањена и безбедност свих учесника у саобраћају. Потребно је изменити сигнализацију, односно поставити одговарајућу вертикалну.

Према незваничним информацијама, у зајечарском железничком чвору до ових промена дошло је због новог распореда запослених, који су са овог пружног прелаза ангажовани на новоотвореном железничком прелазу код Kобишнице. Тако је машиновођа у обавези да заустави воз испред путног прелаза, да се визуелно увери да је саобраћај безбедан и након тога настави путовање.

Медији подсећају да се фебруара 2014. године на овом пружном прелазу и поред спуштене рампе догодила тешка саобраћајна несрећа у којој је воз налетео на џип и усмртио четири особе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 17
    нов
    Давање у закуп хале за текстилну производњу

    Чланови Градског већа усвојили су Закључак о давању сагласности за доношење решења о давању у закуп производне хале. Наиме, фирма „MS Moda Bulgaria“ заинтересована је да на простору бивше „Тимочанке“, на површини од 1260 квадрата отпочне текстилну производњу и за почетак запосли око 300 радника.

    Више
  • 02
    сеп
    Зона око школе у Вражогрнцу саобраћајно безбедна

    Основна школа „Доситеј Обрадовић“ у Вражогрнцу једна је од четири на територији Града Зајечар која након обављеног комплетног саобраћајног зонирања може понети епитет саобраћајно безбедне за школарце.

    Више
  • 08
    авг
    Враћено особље на пружни прелаз „Вражогрначка рампа“

    Од 5.августа на пружном прелазу Вражогрначка рампа поново раде чувари који рукују браницима, а биће предузете све мере како се не би више десило да овај прелаз буде необезбеђен, наводи се у одговору Душана Гарибовића, в.д.генералног директора Инфраструктуре Железница Србије, градоначелнику Велимиру Огњеновићу.

    Више
  • 01
    јул
    СБС о паркирању мотоцикала

    Од 20.јуна, када је почело обележавање хоризонталне сигнализације у граду, урађено је 32% од планираних радова, речено је на данашњој седници Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.