Вести

Зајечарци заинтересовани за покретање микро бизниса

Зајечарци заинтересовани за покретање микро бизниса

У великој сали Градске управе Зајечар данас је одржана прва јавна презентација пројекта “Подршка развоју микро бизниса у Србији, фаза II” који финансира немачка влада, а суфинансирају локалне самоуправе.

Пројектом је предвиђена подршка за развој најмање 30 микро бизниса у Зајечару, а окосницу пројекта чине активности помоћи микро и малим бизнисима грантовима у опреми просечне вредности 2400 евра.

У Зајечару ће 30 микро и малих бизниса добити могућност да покрене пословање или прошири постојећу пословну активност уз запослење новог радника. Једина финансијска обавеза клијента је учешће од 20 одсто од вредности донације. Такође, клијент који потпише уговор о донацији је у обавези да одради осам сати рада у корист локалне заједнице, као и да похађа пословне и стручне обуке. Нагласио бих и најважнији услов, а то је обавеза регистрације делатности према важећем законодавству Републике Србије,

објашњава Војкан Миловановић, асистент на пројекту.

Уговор о реализацији пројекта недавно су у Зајечару потписали градоначелник Велимир Огњеновић и менаџер „Хелпа“ Маша Бубањ. Укупна вредност пројекта је 454.400,00 евра, док директни трошкови у Зајечару за 30 корисника износе 72.000,00 од чега град суфинансира 28.800,00 евра.

Захвалност немачкој организацији „Хелп“ што је баш Град Зајечар одабрала за партнера у реализацији овог пројекта исказао је Срђан Недељковић, помоћник градоначелника за пољопривреду.

Град Зајечар ће на овај начин посветити много више пажње микро бизнису, али и пољопривреди. То и јесте опредељење локалне самоуправе та наредни период,

каже Недељковић.

Презентације ће у петак бити одржане у Халову и Великом Извору, а у петак у Салашу и Kопривници.

Идуће недеље детаље о пројекту чуће заинтересовани мештани у Рготини,Николичеву, Лубници, Звездану, Гамзиграду, Ласову, Грљану, Грлишту, Вратарници и у Малом Извору.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 18
    мар
    Студијска посета Словенији

    Представници сеоских месних заједница на територији града Зајечара, пољопривредни произвођачи, делегација града Зајечара, представници РАРИС-а, Туристичке организације, као и Одељења за заштиту животне средине били су учесници студијског путовања у Словенију.

    Више
  • 03
    феб
    Подршка за још 11 предузетника

    Представници немачке организације ХЕЛП представили су у Зајечару пројекат „Подршка развоју микро бизниса у Србији, фаза 2“. Крајем прошле годину подршку је добило 19 зајечарских предузетника и пољопривредника, а обезбеђена су средства за још 11 лица.

    Више
  • 01
    феб
    Презентација пројекта за подршку микро бизнису

    Представници немачке организације "Хелп" одржаће у петак у Зајечару презентацију пројекта "Подршка развоју микро бизниса у Србији". У претходном кругу пројекта у Зајечару је подржано 19 корисника грантовима у опреми просечне вредности 2400 евра.

    Више
  • 21
    дец
    Испорука пољопривредне опреме из програма ХЕЛП-а

    У оквиру пројекта „Подршка развоју микро бизниса у Србији“, који немачка организација Хелп реализује у сарадњи са Градом Зајечаром, данас је почела испорука пољопривредне механизације газдинствима у зајечарским селима. Опрему вредну 3,5 милиона динара добило је 11 газдинстава.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.