Вести

"Хаџи продане душе" победник 50.Гитаријаде

Демо састав из Ужица „Хаџи продане душе“ победник је 50.Гитаријаде у Зајечару. Једногласну одлуку донео је жири у саставу: Јадранка Јанковић, ПР Гитаријаде и рок новинар, Милан Дујмовић, професор гитаре и композитор, Станоје Јовановић, професор клавира и директор Музичке школе “Стеван Мокрањац” у Зајечару

Публика је својим гласовима подржала бањалучки бенд ЛСД.

Дванаест демо бендова који су се такмичили у полуфиналу и финалу Гитаријаде, пласирали су се на овај фестивал победама на Мини Гитаријадама које су одржане у Ужицу, Сремској Митровици, Kосовској Митровици, Чачку, Ваљеву и Зрењанину, одлуком жирија и победом на неком од партнерских фестивала у региону.

Ревијални део програма отворили су победници прошлогодишње Гитаријаде, ријечки састав Syleth.

Након њих публику су угрејали легендарни Uriah Heep, којима би на енергији могли да позавиде и много млађи рокери.

Стари зналци зајечарске фестивалске публике Love Huntersi додатно су „подгрејали“ атмосферу на градском стадиону.

Јубиларну Гитаријаду затворио је нишки Кербер у раним јутарњим сатима. Публика је до три ујутру у хору певала њихове највеће хитове „Још ову ноћ ми дај“, „Ратне игре“, „Боље да сам друге љубио“...

Током њиховох наступа, један Аца је запросио своју љубав Ивану, што је публика наградила громогласним апалузом.

Јубиларна Гитаријада остаће упамћена по добром одабиру такмичарских бендова, као и по доброј свирци састава: Бјесови, Рибља чорба, Златни прсти, Тешка индустрија, Ритам нереда, Eyesburn, Van Gogh, Ortodox Celts.

На самом крају рок феште пубила је аплаузом поздравила и све волонтере фестивала који из године у годину дају велики допринос реализацији Гитаријаде, коју је ове године организовао зајечарски ЦЕКИТ, уз подршку Град Зајечара и спонзора.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 10
    окт
    Већници о трећем допунском буџету

    Чланови Градског већа су на данашњој седници утврдили Нацрт одлуке о трећем допунском буџету за 2016.годину, чиме је укупан буџет увећан за нешто више од 315 милиона динара. Члановима Већа подељен је извештај о трошковима организације 50.Гитаријаде.

    Више
  • 13
    авг
    Финале 50.Гитаријаде

    Финално такмичење демо бендова за ласкаву титулу победника јубиларне Гитаријаде у Зајечару почиње на градском стадиону на Краљевици у 19 сати. Ревијални програм 50. Гитаријаде отвара Uriah Heep у 21 сат. Следе победници прошлогодишње Гитаријаде група Syleth из Ријеке, па Love Hunters и Kербер.

    Више
  • 13
    авг
    Први роконачелник Гитаријаде Бора Чорба "запалио" публику

    У ревијалном делу друге вечери 50. Гитаријаде, пред препуним градским стадионом, наступили су: Бјесови, Eyesburn и Рибља чорба, коју предводи први роконачелник Гитаријаде Бора Ђорђевић. Пласман у завршницу манифестације изборили су: Хаџи продане душе (Ужице), Dark sky(Kосовска Митровица) и Nu ance(Софиа).

    Више
  • 12
    авг
    "Златни прсти" - роконачелници 50.Гитаријаде

    Роконачелници 50. Гитаријаде су чланови зајечарског састава „Златни прсти“, бенда који је покренуо ову манифестацију и на њој победио 1974. године. Иако су званично престали да постоје 1982.године и садашње генерације знају њихове хитове које је певушила цела бивша Југославија: Збогом остај мила моја, Жути такси...

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.