Вести

"Златни прсти" - роконачелници 50.Гитаријаде

Роконачелници 50. Гитаријаде су чланови зајечарског састава „Златни прсти“, бенда који је покренуо ову манифестацију и на њој победио 1974. године.

Kључеве града уручио им је градоначелник Зајечара Велимир Огњеновић.

„Златни прсти“ су били једна од најзначајнијих реге и рок-група СФРЈ. Први сингл „Буди храбра“ продат је тада у сребрном тиражу што је био невероватан успех за бенд из унутрашњости.

Група је 1979.године променила име у „Нокаут“, али је три године касније престала да постоји. Упркос томе, и садашње генерације знају њихове хитове које је певушила цела бивша Југославија: „Збогом остај, мила моја“, „Жути такси“, „Како да освојим тебе“, „Играј реге“...Окупили су се поново уочи јубиларне Гитаријаде.

У првој поставци бенда били су: Момчило Раденковић, Драган Трајковић, Слободан Раденковић, Драган Батало и Јован Рашић.

Зајечарац Марко Грујић, који живи у Чикагу где снимио је пре четири године документарни филм “Тачно у центар”, о овој легендарној групи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 10
    окт
    Већници о трећем допунском буџету

    Чланови Градског већа су на данашњој седници утврдили Нацрт одлуке о трећем допунском буџету за 2016.годину, чиме је укупан буџет увећан за нешто више од 315 милиона динара. Члановима Већа подељен је извештај о трошковима организације 50.Гитаријаде.

    Више
  • 08
    сеп
    Жељко Васић наступио на тргу за Дан града

    Познати зајечарски музичари, који су популарност стекли на домаћој поп и рок сцени, некад и сад, „Златни прсти“ и Жељко Васић, употпунили су прославу Дана града.

    Више
  • 24
    авг
    "Опет Златни прсти"

    Легендарна зајечарска група Златни прсти, иначе овогодишњи роконачелници 50. Гитаријаде, одржаће вечерас концерт под називом „Опет Златни прсти“. Почетак концерта заказан је за 20,30.

    Више
  • 14
    авг
    "Хаџи продане душе" победник 50.Гитаријаде

    Демо састав из Ужица „Хаџи продане душе“ победник је 50.Гитаријаде у Зајечару. Публика је својим гласовима подржала бањалучки бенд ЛСД. У ревијалном делу програма наступили су прошлогодишњи победници "Syleth", легендарни "Uriah Heep", "Love hunters" и стари зналци зајечарске публике, нишки "Кербер".

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.