Вести

Саобраћајно зонирање школе у Звездану

Саобраћајно зонирање школе у Звездану

У близини Основне школе "Хајдук Вељко" у Звездану у току су радови на саобраћајном зонирању, што ће повећати безбедност ђака у саобраћају.

Ових дана урађена је платформа, дужине осам метара, која ће заправо бити и пешачки прелаз. На овај начин саобраћај ће се успорити и ученици, али и сами мештани у овом делу села, моћи ће безбедно да се крећу асфалтом и да прелазе улицу. Такође, биће урађени и приступни тротоари у дужини од 30 до 40 метара и са једне и са друге стране, како би пешаци могли да приђу пешачком прелазу и безбедно пређу улицу.

Данас су радници постављали и вертикалну сигнализацију, а током наредног биђе завршени и тротоари.

Радове је данас са сарадницима и члановима Савета МЗ Звездан обишао градоначелник Велимир Огњеновић.

Саобраћајно обележавање зона у близини школа у зајечарским селима почело је прошле године на иницијативу Савета за безбедност саобраћаја града Зајечара, а захваљујући разумевању ЈП „Путеви Србије“.

Прошле године је урађена сигнализација и постављена заштитна ограда у близини школа у Великом Извору и Рготини, прошлог месеца у Вражогрнцу, а радови се сада изводе у Звездану.

Трајно решење, ипак, мора бити изградња заобилазнице, како би се теретни саобраћај изместио из центра села,

каже градоначелник Огњеновић.

Председник Савета Месне заједнице Звездан Зоран Жикић захвалио је руководству града Зајечара на подршци и реализацији радова и рекао да село има одличну сарадњу са Градском управом.

Радови у Звездану вредни су 2,3 милиона динара, а финансира их ЈП „Путеви Србије“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.