Вести

Др Петар Пауновић и МЗ Рготина добитници Годишњих награда за 2016.

Др Петар Пауновић и МЗ Рготина добитници Годишњих награда за 2016.

На предлог Kомисије за избор и именовања, награде и признања, одборници Скупштине града Зајечара одлучили су да се Годишња награда града Зајечара за 2016. годину додели прим. др сци мед. Петру Пауновићу за постигнуте резултате у области здравствене заштите и Савету МЗ Рготина за постигнуте резултате у решавању комуналних и инфраструктурних проблема становника Рготине.

Прихваћен је и предлог о додели Повеља Града младима за постигнуте резултате у школи и спорту.

Одлука о додели годишњих награда и повеља за 2016. годину усвојена је једногласно. Награде ће добитницима бити уручене на свечаности 7. септембра.

Одборници су усвојили и одлуку о отуђењу грађевинског земљишта у Хајдук Вељковој улици бр. 134-136 у Зајечару из јавне својине града Зајечара, јавним надметањем, као и предлоге Одлука о оснивању ЈKП „Зајечарпаркинг“, ЈKП "Водовод" Зајечар, ЈKСП "Зајечар".

Такође, усвојена је одлука о спровођењу јавног конкурса за именовање директора ЈKП "Хигијена Зајечар" и Решење о утврђивању текста Огласа о јавном конкурсу за именовање директора овог предузећа.

Усвојен је и Предлог Тарифног система за обрачун топлотне енергије и услуга и правила о раду дистрибутивног система топлотне енергије, ради усклађивања са новим законским прописима, што ће омогућити да цена грејања буде снижена.

У наставку седнице Скупштине града усвојен је Програм пословања ЈKП "Хигијена Зајечар" за 2016. годину, а одборници су дали сагласност на Ребаланс Програма пословања ЈKП "Водовод Зајечар" за 2016. годину.

Др Дејан Kрстић изабран је за вршиоца дужности директора зајечарског музеја, након што је досадашањи директор Бора Димитријевић поднео оставку због одласка у пензију.

Одборници су разрешили и именовали нове чланове Управног одбора Предшколске установе "Ђулићи" и Позоришта Тимочке крајине "Зоран Радмиловић".

Реализација буџета за првих 6 месеци ове године износи 707 милиона динара, показује шестомесечни Извештај о извршењу буџета који су одборници у зајечарском парламенту данас разматрали.

Одборници су упознати и са Записником буџетске инспекције града Зајечара о контроли пословања код Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју "Облутак" и о контроли пословања Месне заједнице Грљан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.