Вести

5.Међународни сајам Фото: РПК Зајечар

5.Међународни сајам "Здраво, домаће, природно"

Највећи и најпосећенији – 5.Међународни сајам „Здраво, домаће, природно“ окупио је у Зајечару више од 500 излагача из Србије и региона.

Своје производе представили су и Аустријанци, Индонежани, Бугари, Хрвати, Словаци, Словенци и Румуни.

Манифестацију је отворио Дејан Тошић, председник Регионалне привредне коморе Зајечар.

Прошле године је сајам окупио више од 250 излагача из земље и иностранства, ове године је број знатно већи, више од 500, што говори да смо на добром путу,

казао је Тошић.

Учеснике, госте и излагаче је у име града поздравио др Мирко Николић, заменик градоначелника.

Честитам на сјајној организацији, како ове тако и свих претходних година. Честитам на идеји, честитам на развоју једне идеје која је дошла као одговор на многа питања у једном сложеном и преломном тренутку за комору,

рекао је Николић.

Овде данас видимо слогу између људи. Управо слогом рушимо непријатељство, а ако то чинимо, та слога представљаће најјаче српство и град, а онда ће и држава бити здрава и јака и у њој сви ћемо бити благословени,

поручио је Епископ тимочки господин Иларион.

Специјални гост сајма била је Амбасада Индонезије, а амбасадор Хари Ричард Џејмс Kандау казао је да радо долази у Зајечар и да је ово већ трећа посета од прошлог лета.

Видели смо да постоји простор и шанса за сарадњу између наше земље Индонезије и града Зајечара из области културе и туризма,

нагласио је амбасадор.

Уследило је потписивање протокола о сарадњи РПК Зајечар са коморама из Словачке, Румуније, Хрватске и Републике Српске.

Упоредо са 5.Међународним сајмом „Здраво, домаће, природно“ у Зајечару су одржани и Сајам финансирања, други по реду и Сајам туризма.

На дан отварања сајма највећу пажњу привукли су Индонежани, пре свега својим традиционалним плесом и укусним специјалитетима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 14
    апр
    Недимовић: Повезивање пољопривреде и прехрамбене индустрије

    У оквиру посете Зајечару министар пољопривреде и заштите животне средине Бранислав Недимовић присуствовао је скупу посвећеном пољопривреди и прехрамбеној индустрији, одржаном у Привредној комори Србије - Регионалној привредној комори Зајечарског и Борског управног округа.

    Више
  • 06
    апр
    Ускршњи базар: Промоција тимочких производа

    У организацији Привредне коморе Србије -Регионалне привредне коморе Зајечарског и Борског управног округа и ЦЕКИТ-а на Тргу ослобођња отворена ја тродневна традиционална манифестација – Ускршњи базар.На једном месту окупили су се произвођачи вина, ракија, меда, лековитог биља, месних прерађевина, рукотворина...

    Више
  • 15
    дец
    Други Новогодишњи базар

    Дух предстојећих празника осећа се у граду. На Тргу ослобођења почео је Новогодишњи базар. На педесетак тезги изложени су разноврсни производи - новогодишњи украси, бројне рукотворине, мед, домаћи сапуни, прерађевине од меса, накит. Изложена роба се може разгледати и купити до суботе.

    Више
  • 15
    дец
    Трибина о дуалном образовању

    О „Перспективи дуалног образовања у Тимочкој крајини“ данас су на трибини у Зајечару говориле: Габријела Грујић, саветник министра просвете, науке и технолошког развоја за дуално образовање и Мирјана Kовачевић, директор Центра за едукацију ПKС.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.