Вести

Концерт Ансамбла

Концерт Ансамбла "Станислав Бинички"

Свечаности којима је обележен Дан ослобођења у Првом светском рату употпунила је свечана академија у Позоришту Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“, којом је уједно прослављен и Дан јединице Тимочке бригаде Гарнизона Зајечар.

Бираним речима празник је честитао др Мирко Николић, заменик градоначелника.

У част француске делегације, која је присуствовала прослави, пригодан програм приредили су ђаци Гимназије Зајечар. Осим Преверове „Барбаре“ на француском језику, публика је видела и краћу презентацију о данима када је ослобођен Зајечар, као и фотографије о слављу Зајечараца када је генерал Гамбета на коњу ујахао у град.

У уметничком делу програма учествовао је ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 19
    окт
    СЕЋАЊЕ НА САВЕЗНИКЕ ИЗ ПРВОГ СВЕТСКОГ РАТА: Град Зајечар обележио Дан ослобођења у Првом светском рату

    На данашњи дан, 19. октобра 1918. године, француски коњички генерал Гамбета умарширао је у Зајечар. Дочекан је почастима које само српски народ може да приреди својим слободарима. Дочек је био веома свечан и узбудљив, а Гамбета те дирљиве сусрете никад није заборавио.

    Више
  • 19
    окт
    Зајечар део заједничке српско-француске историје

    Поводом 19.октобра, Дана ослобођења Зајечар у Првом светском рату, приређене су бројне манифестације којима се обележава овај значајан датум из слободарске традиције града. Свечаности су започеле пријемом који су за амбасадорку Француске у Србији Кристин Моро приредили званичници града.

    Више
  • 17
    окт
    Амбасадорка Француске на прослави Дана ослобођења Зајечара

    Град Зајечар у среду, 19.октобра, обележава Дан ослобођења у Првом светском рату. Овај значајан датум из слободарске традиције Зајечара биће обележен бројним свечаностима, које ће својим присуством увеличати амбасадорка Француске у Србији Кристин Моро.

    Више
  • 03
    окт
    Уручени индекси двадесетој генерацији бруцоша

    На Факултету за менаџмент у Зајечару новој генерацији студената уручени су индекси. Ово је двадесета генерација студената Факултета за менаџмент у Зајечару, а у новој школској години осим менаџмента, бизниса и економије уведени су и нови образовни профили: право, безбедност и јавна управа.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.