Вести

Саднице купине поплављеним домаћинствима Фото: Радио Магнум

Саднице купине поплављеним домаћинствима

Пољопривредници, власници малих газдинстава, који су претрпели највећу штету од поплава 2014. Године, добили су саднице купине, у оквиру програма помоћи Европске уније који спроводи Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) уз подршку Министарства за пољопривреду и заштиту животне средине.

Донацију је пољопривредницима у Зајечару уручио Kарл-Хеинз Вогел, аташе и пројектни менаџер Делегације Европске уније у Републици Србији.

Данашња донација има за циљ да помогне оштећенима у поплавама, али и да појача отпорност самих пољопривредних произвођача и помогне им да буду конкурентни на тржишту, сами одржавају своја домаћинства и остваре могућност зараде“, навео је Вогел.

Помоћник градоначелника за пољопривреду Срђан Недељковић објашњава да је данас осам пољопривредника добило 1800 садница у завршници програма који ФАО реализује од прошле године на подручју Зајечара.

Уручење ових садница представља и завршетак пројекта који спроводи ФАО, а у оквиру којег је до сада 846 пољопривредних произвођача на подручју Зајечара добило пакете семенског кукуруза и луцерке за пролећну сетву, црвене детелине и ђубрива за по један хектар површине. Подељени су и пакети семенске пшенице, јечма и ђубрива за јесењу сетву, сточари су добили помоћ у виду сточне хране, подељена су и три пластеника и једна пољопривредна машина,

каже Недељковић.

У среду ће 48 пољопривредника добити саднице трешања, вишања и шљива.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 18
    мар
    Студијска посета Словенији

    Представници сеоских месних заједница на територији града Зајечара, пољопривредни произвођачи, делегација града Зајечара, представници РАРИС-а, Туристичке организације, као и Одељења за заштиту животне средине били су учесници студијског путовања у Словенију.

    Више
  • 29
    мај
    Представници Фао групе у Градској управи у Зајечару

    Градоначелник Зајечара Бошко Ничић одржао је састанак са представницима Организације за храну и полјопривреду Уједињених нација ФАО и Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

    Више
  • 20
    апр
    Помоћ у концентрату за зајечарска газдинства

    Сточну храну за свиње, краве и коке носиље, у оквиру подршке Европске уније, добило је данас 113 произвођача са територије града Зајечара чија су газдинства претрпела штету од поплава, леда и града 2014. године.

    Више
  • 15
    феб
    ФАО у Звездану: Сточарство у процесу производње хране

    У оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“, у Звездану је одржан једнодневни семинар за сточаре у организацији Града Зајечара и Организације за храну и пољопривреду Уједињених нација. Ово је други семинар од почетка године,а први, одржан 25.јануара, био је резервисан за повртаре.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.