Вести

Александар Крстић - најбољи глумац друге фестивалске вечери Фото: ПТК"Зоран Радмиловић"

Александар Крстић - најбољи глумац друге фестивалске вечери

Друге вечери 25.Дана Зорана Радмиловића фестивалска публика видела је комад „Херостат“ у режији Ирфана Менсура и по тексту руског аутора Григорија Горина, у извођењу ансамбла Народног позоришта из Ниша.

Награда „Зоранов брк“, по оцени стручног жирија, додељена је Александру Kрстићу за улогу Kлеона.

Ова награда ми пуно значи поготову што је једна од првих награда иначе, а више од тога је то што сам овде био у ангажману од 1998. до 2000.године, тако да ми је много драго што сам баш овде добио вечерас ту лепу и престижну награду. Веома сам пријатно изненађен,

казао је Крстић.

Прича Григорија Горина, иако написана 1972. године, и даље је актуелна и објашњава да оног тренутка када желиш да промовишеш своју немоћ и примитивизам, постајеш Херострат. Херострат, по којем је дело добило назив, није само младић непознатог порекла који је спалио Артемидин храм, једно од седам светских чуда, већ је и симбол за све људе који из анонимности желе да изађу на погрешан начин.

Треће фестивалске вечери на програму је представа “И коње убијају, зар не?”, коју је по драматизацији Милице Kонстатиновић у Мадленијануму режирао Борис Тодоровић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.