Вести

Спона Атељеа 212 и Зајечара - Зоран Радмиловић Фото: ПТК"Зоран Радмиловић"

Спона Атељеа 212 и Зајечара - Зоран Радмиловић

На програму 25.“Дана Зорана Радмиловића“ вечерас је била представа „Макбет“, коју је по тексту Ежена Јонеска, и у режији Анђелке Николић, извео ансамбл Атељеа 212.

Публика је уживала, често прекидајући глумце смехом.

"Зоранов брк" припао је Бранимиру Брстини за улогу Данкана.

Јако је велика част добити награду која носи име нашег Зорана. Жао ми је што неко од млађих колега није добио ову награду,

рекао је Брстина.

Зајечарско позориште посебњу пажњу посвећује вези са Атељеом, који је матично позориште нашег Зорана Радмиловића,

нагласио је Давор Марушић в.д. управника зајечарског позоришта и директор фестивала, приликом уручивања захвалнице за учешће на фестивалу.

Пре почетка представе, у оквиру пратећег програма одржано је представљање књиге "Мира Бањац - Не дај се" (ауторизована биографија) о којој су говорили аутор Татјана Њежић и Александар Милосављевић. Говорници су представили и најновији број часописа ЛУДУС.

До краја овогодишњег фестивала видећемо још две представе: "39 степеника" Позоришта Бошко Буха из Београда, у званичној конкуренцији и "Френки и Џони" Народног позоришта из Београда у част награђених последњег дана, када ће бити саопштене и награде.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.