Вести

Фото: ПТК"Зоран Радмиловић"

"Зоранов брк" Александру Стојковићу за улогу Мићуна

Пете вечери "Дана Зорана Радмиловића" фестивалска публика видела је комад Мате Матишића „Синови умиру први“.

Реч је је о трагикомедије, делу драмске "Посмртне трилогије". У овом читању редитеља Марка Мисираче и драматурга Ивана Велисављевића, говори се о купопродаји несталих покојника у скорим ратовима из Далматинске Загоре у Српску Kрајину.

У целој палети добрих тумачења одлучено је да "Зоранов брк" понесе Александар Стојковић, за снажно и сугестивно тумачење Мићуна.

Ова награда ми много значи и први пут сам је добио, поготову у оваквој конкуренцији глумаца али то ми је само подстрек за даљи рад. Једини доказ да глумац нешто вреди је његово трајање. Права је част држат ову награду у рукама,

рекао је Стојковић.

Тешко је било шта рећи после овакве представе. Некад ћутање говори више од речи,

казао је Давор Марушић в.д. управника зајечарског позоришта и директор фестивала приликом уручивања захвалнице Нарадном позоришту Републике Српске за учешће на „Зорановим данима“.

Ово је било шесто гостовање бањалучког позоришта на зајечарском фестивалу. Позоришна публика је за четврт века „Зоранових дана“ видела комаде:“ Пигмалион“, „Породичне приче“,“ Лажа и паралажа“, „Госпођа министарка“, „Мрешћење шарана“ и сада „Синови умиру први“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.