Вести

Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

Новогодишњи пријем: У 2017.годину улазимо са више оптимизма

Традиционални Новогодишњи пријем за званице из јавног живота града данас је у фоајеу Позоришта Тимочке крајине „Зоран Радмиловић“ приредио градоначелник Велимир Огњеновић са најближим сарадницима.

Била је то прилика да се укратко сумира година на измаку и да се наговесте планови локалне самоуправе у предстојећим месецима.

На крају године, као сви, сводимо рачуне. Могу рећи да сам поносан на све оно што смо могли да урадимо у овој години. У сарадњи са сарадницима, јавним предузећима и установама, и уз помоћ државе, успели смо до доведемо у ред јавне финансије и успоставимо редовност исплата зарада и накнада.

Идуће године радићемо више на инфраструктури, а има и наговештаја да ће у Зајечару бити отворене једна или две фирме, што значи да ће бити нових радних места,

казао је градоначелник Огњеновић у обраћању званицама.

Председник Скупштине града Стефан Занков подсетио је присутне на поруке изречене на прошлогодишњем коктелу.

Пре тачно годину дана рекао сам да ће 2016. бити тешка година, година тешких одлука, али да ћемо се борити за град Зајечар. И показали смо да је могуће говорити истину и да је могуће радити у општем интересу и троишити новац, онолико колико га има, у интересу грађана. И у таквим околности очували смо оно најважније, а то је дух овог града и идентитет, тако што смо обележили 180 година Гимназије, 150 година библиотеке, 25 година Дана Зорана Радмиловића, као и 50 година Гитаријаде, а повратили смо и турнир у малом фудбалу,

рекао је Занков.

Највиши званичници града честитали су свим грађанима и присутним званицама Нову годину, пожелевши им духовно и физичко здравље и породичну срећу, и изразивши уверење да у 2017.годину локална самоуправа улази са више оптимизма.

У прилог тој тврдњи је и најава изречена данас да ће Република Србије у потпуну реконструкцију зајечарске школе “Љубица Радосављевић Нада” уложити наредне године 170 милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 23
    јан
    РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

    Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков потписао је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Зајечара, који ће бити одржани 18. марта 2018. године.

    Више
  • 02
    јун
    У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

    На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара. Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

    Више
  • 20
    апр
    Почела изградња канализационе мреже у више улица у граду

    Почетак грађевинске сезоне означио је и почетак радова на изградњи канализационе мреже у више улица у Зајечару. Данас су радови почели у Улици “Драгојла Дудућа”, у дужини од 193 метра.

    Више
  • 18
    апр
    "Банатска улица" под асфалтом

    Улице за које су грађани пре неколико година платили учешће од 50 одсто, овог пролећа добијају асфалт. Прошлог четвртка асфалтирана је “Лазаревачка улица”, а од данас се новим асфалтом могу похвалити и станари “Банатске улице”, дуге 284 метра.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.