Вести

Занков: Службена белешка о разговорима са одборницом Сањом Петровић

Занков: Службена белешка о разговорима са одборницом Сањом Петровић

По завршетку скупштинског заседања, председник Скупштине града Стефан Занков одржао је конференцију за новинаре на којој је препричао три разговора које је непосредно пред почетак седнице водио са одборницом Сањом Петровић, која је из редова напредњака приступила новоформираној Одборничкој групи „Сви за Зајечар“.

Јавност рада је најбоља одбрана и зато желим да обавестим јавност и објасним зашто је седница каснила јер се ради о битним политичким стварима.

Пред саму седницу, неколико минута пре 9 часова дошла ми је у канцеларију одборница Сања Петровић, која је данас прешла у новоформирану Одборничку групу Саше Мирковића. Долази са два телефона, ставља их на сто, и каже: „Дошла сам да будем коректна, потписала сам за комисију Деше Здравковића, он нема шта да једе, па да узме 1000 динара.“ На основу искуства питам да није потписала за неку одборничку групу, она каже таман посла, само за комисију. На питање да ли је одборник СНС, она одговара да јесте, да у свему учествује. Све се дешава у мојој канцеларији, пред више сведока, мојих најближих сарадника. Зовемо секретара и заменика да видимо како да то решимо, јер она каже да је преварена. Решење је да, након што кажем да је формирана нова одборничка група, она изађе и изјави да је преварена да јој је понуђено да буде члан комисије, а не одборничке групе.

Други пут је прича другачија. Долази поново и каже да не може више да издржи, да неће више да се бави политиком, да не жели да буде члан ниједне странке, и пита како да врати мандат. Секретар опет објашњава како то може да уради, али она упорно тврди да је неко притиска и зове, неће да каже ко. Мени је све већ јасно.

Завршавамо други разговор. Долази трећи. Пред саму седницу ја излазим, она прилази и каже.“ Ја се извињавам што сам вам ово урадила, ја са њим не могу више да се борим.“ Окрену се и оде. Наравно, све ми је било јасно.

Знам са ким имам посла и зато је моја идеја била да вам све испричам, да , ако крене халабука, не бих морао да сваком од вас појединачно причам“,

истакао је Занков.

Председник градског парламента нагласио је да је о овом догађају направио службену белешку.

Како је објаснио, проблем са већином ни кворумом никада није био, па ни данас, али је очигледно да је изборна кампања у пуном јеку, чак и на скупштинским заседањима, где политици места нема.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 23
    јан
    РАСПИСАНИ ИЗБОРИ ЗА ЧЛАНОВЕ САВЕТА МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА У ЗАЈЕЧАРУ

    Председник Скупштине града Зајечара Стефан Занков потписао је данас Одлуку о расписивању избора за чланове Савета месних заједница на подручју града Зајечара, који ће бити одржани 18. марта 2018. године.

    Више
  • 02
    јун
    У Зајечару формирана нова власт -Бошко Ничић градоначелник

    На предлог Стефана Занкова председника Скупштине града, Бошко Ничић је изабран за градоначелника Зајечара. Новоизабрани градоначелник Зајечара Бошко Ничић обраћајући се одборницима и образлажући предлог кандидата за заменика градоначелника и чланове Градског већа говорио је и о будућим плановима.

    Више
  • 20
    апр
    Почела изградња канализационе мреже у више улица у граду

    Почетак грађевинске сезоне означио је и почетак радова на изградњи канализационе мреже у више улица у Зајечару. Данас су радови почели у Улици “Драгојла Дудућа”, у дужини од 193 метра.

    Више
  • 18
    апр
    "Банатска улица" под асфалтом

    Улице за које су грађани пре неколико година платили учешће од 50 одсто, овог пролећа добијају асфалт. Прошлог четвртка асфалтирана је “Лазаревачка улица”, а од данас се новим асфалтом могу похвалити и станари “Банатске улице”, дуге 284 метра.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.