Вести

Предавање за повртаре у склопу помоћи ФАО

Предавање за повртаре у склопу помоћи ФАО

Организација за храну и пољопривреду Уједињених нација (ФАО) у сарадњи са локалном самоуправом организује у среду, 25.јануара, у Звездану предавање за повртаре.

На скупу ће бити речи о: адаптацији повртарске производње на отвореном пољу и у пластеницима на климатске промене, значају наводњавања и ђубрења у повртарству, исплативости гајења поврћа.

Предавање почиње у 10 сати у ресторану „Звездански божур“.

Једнодневни семинар за повртаре део је програма едукације пољопривредних произвођача који финансира Европска унија у оквиру програма „Помоћ Европске уније поплављеним подручјима у Србији“ а из предприступних фондова ИПА 2014. Наредни тренинг планиран је за сточаре и одржаће се крајем фебруара или почетком марта.

ФАО је до сада обезбедио пољопривредне пакете за више од 650 пољопривредника на територији града Зајечара, чија је вредност већа од 120.000 евра.

Помоћ ће овог пролећа добити 170 пољопривредних домаћинстава из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.