Вести

Одржана 9. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 9. седница Скупштине града Зајечара

У Зајечару је у суботу, 16.decembra одржана je девета седница Скупштине града Зајечара на којој је после трочасовне дискусије усвојен Предлог одлуке о буџету града Зајечара за 2018. годину.

Овим документом предвиђено је да приходи буду 2,4 милијарде динара са пројектованим суфицитом од око 54,5 милиона динара који ће бити искоришћен за отплату главнице дуговања по кредитима које град има код одређених банака. Градоначелник Зајечара Бошко Ничић говорећи о буџету је овом приликом рекао:

-Оно што мене радује то су наговештаји да ћемо када говоримо о буџету за наредну годину или ребалансу буџета, у највероватније четвртом кварталу наредне године говорити о повећању изворних прихода и уступљених прихода који се тичу пореза на зараде а то претпоставља нова радна места и ја нећу изговорити ни цифру, ни назив фирме, али сам убеђен да ће се позитивне ствари десити. Нема нама ни демографског развоја тиме што ћемо уводити било каква социјална давања. Овом граду су неопходна радна места, то ће повећати прираштај становништва, то ће вратити оне који су отишли, а отишли су млади људи који су овде требали да стварају породице. Иако сам се 2011. године залагао за издвајање годину дана, месечно 15 хиљада динара породиљама, то није нешто због чега ће људи стварати породице, рађати децу. Ради се свеобухватни акт, раде Одељења у складу са Законом, који ће све оно што су ваше жеље, чак много боље и много више предвидети у буџету као решење. За једнократна давања, не можемо да напишемо одлуку да донесемо решење да преузимамо обавезе које би требао да преузме Фонд здравствене заштите, да се град претвори у државу која треба да решава та питања. Моје ја да молим да се помогне и да се отворе радна места, онима којима се не свиђа не свиђа се, рекао је Ничић.

Одборници су на овој седници усвојили Одлуку о оснивању Установе Народно позориште Тимочке крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару, изменили Одлуку о оснивању Туристичке организације града Зајечара и дали сагласност на Статут Туристичке организације.

Усвојена је и одлука о окончању поступка ликвидације над ДОО „Бизнис инкубатор центар“ Зајечар – у ликвидацији, о окончању поступка ликвидације над Фондацијом за подстицање рађање деце у ликвидацији и о окончању поступка ликвидације над ЈП „Обједињена наплата“ у ликвидацији.

Одборници су усвојили и почетни ликвидациони извештај Дирекције за изградњу у ликвидацији и изменили Одлуку о правобранилаштву града Зајечара.

Усвојена је и Одлука о линијском градском и приградском превозу путника у друмском саобраћају на територији града Зајечара, као и Одлука о приступању изради Плана детаљне регулације транформаторског постројења трафо станице „Зајечар 1″ у улици Црвене армије.

Одборници су дали зелено светло и на Програм праћења квалитета површинских вода на територији града, програм праћења нивоа комуналне буке, Статут Јавно комуналног стамбеног предузећа „Одржавање“ Зајечар, План и програм пословања јавно комунално стамбеног предузећа за 2018. годину и давање сагласности овом предузећу на цену топлотне енергије и на цену услуга редовног извожења смећа, као и на Извештај о реализацији годишњег плана рада Предшколске установе „Ђулићи“ за радну 2016/2017. годину.

На седници одржаној у суботу, одборници су усвојили Решење о образовању Комисије за планове града Зајечара и Решење о разрешењу и именовању чланова управног и наџорног одбора Установе „Облутак“. Такође, на седници је измењена Одлука о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, а Весна Бујић разрешена је дужности правобраниоца.

Скупштина града Зајечара на седници одржаној 28. новембра донела је Одлуку о престанку мандата одборнику Вице Лалићу због подношења усмене оставке на поменуту функцију. Градска изборна комисија на првој седници одржаној 5. децембра 2017. године донела је Одлуку о додели мандата следећем одборнику са изборне листе „Групе грађана Бошко Ничић Покрет за крајину“, па је тако уместо Лалића мандат додељен Александри Николић, грађевинском техничару из Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.