Вести

Одржана 15. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 15. седница Скупштине града Зајечара

На одржаној седници Скупштине града Зајечара усвојена је Одлука о другом допунском буџету града за 2018. годину.

Овом одлуком, укупан буџет града умањује се за 37.65 милиона динара и обухвата измене које се односе на донације од иностраних земаља.

-Ове донације умањују се за близу 38 милиона динара, док се трансфери од другог нивоа власти увећавају за 350 хиљада динара. То су наменски трансфери за Матичну библиотеку „Светозар Марковић“. Укупан буџет сада износи 2.457.468.921,41. Друге промене односе се на приходе од буџета града и ту је извршена само прерасподела средстава, наведено је у образложењу.

Одборници су усвојили и Одлуку о ангажовању екстерног ревизора за обављање екстерне ревизије Завршног рачуна буџета града Зајечара за 2017. годину. Завршни рачун буџета локалне власти подлеже екстерној ревизији. Уз Одлуку о завршном рачуну буџета града Зајечара за 2017. годину, обавезно је приложити извештај екстерне ревизије.

На седници је усвојен и Програм развоја спорта града Зајечара за период 2016. до 2018. године са Акционим планом.

Програм обухвата неколико веома битних ствари као што су: систематска брига у области школског спорта, обезбеђивање свих спортских реквизита и друге опреме за школски спорт, константна брига о здрављу деце и спортиста, повећање процената финансијских средстава која су намењена спровођењу такмичарских програма у односу на средства одређена за административне и материјалне трошкове у оквиру буџетских средстава, унапређење услова за масовно учешће особа са инвалидитетом у спортским активностима, побољшање и унапређивање постојеће и изградња недостајуће спортске инфраструктуре, повећања броја деце…

Oдборници су већином гласова изменили Одлуку о оснивању Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор „Урбанизам и изградња“ Зајечар. Уместо Градимира Васића, они су за в.д. директора овог предузећа именовали мастер инжењера архитекртуре Андрију Дончева.

Ова тачка дневног реда изазвала је бурне реакције опозиције.

Одборници су изменили и допунили Одлуку о Градској управи града Зајечара и дали сагласност на Одлуку о оснивању Огранка Апотеке и Јединице за издавање готових лекова као и усаглашавању са Законом о класификацији делатности и регистру јединица разврставања, као и сагласност на Статут Апотеке Зајечар.

Након добијања ове сагласности, а на основу одлуке Министарства здравља, како је објаснила директорка Драгана Минчић, Апотека Зајечар ће осим у Зајечару, Бољевцу и Књажевцу, од сада своје фармацеутско-здравствене делатности моћи да обавља и у Сокобањи.

На седници је измењена и допуњена је Одлука о комуналном уређењу на територији града Зајечара, а усвојено је и Решење о давању сагласности на измене Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок-одржавање“ Зајечар за 2018. годину, као и Решење о давању сагласности на Програм пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ за 2018. годину.

Одборници су на седници изменили и допунили Правилник о раду у Јавном комуналном предузећу „Хигијена Зајечар“ и дали сагласност на Статут Установе за дневни боравак деце и омладине ометене у развоју. Такође, разрешели су старог и именовали новог члана Управног одбора Центра за социјални рад у Зајечару и разрешили и именовали чланове Школског одбора ОШ „Хајдук Вељко“.

Већином гласова усвојен је и Предлог Закључка о предлогу за измену Решења о образовању Комисије за вођење поступка и доношење решења по захтеву за враћање земљишта.

За новог члана Градског већа за област социјалне, борачке и инвалидске заштите, на данас одржаној седници Скупштине града изабрана је Марија Марковић, дипломирани политиколог из Зајечара .

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.