Вести

Вуковцима свечано уручене дипломе и награде

Вуковцима свечано уручене дипломе и награде

У великој сали Градске управе у Зајечару организован је пријем основаца и средњошколаца који су током школовања остварили изванредне резултате. Њима су уручене Вукове дипломе.

Пријем је организован за 68 вуковаца а награђени су и зајечарски основци који су освојили 100 награда на разним републичким такмичењима, заједно са музичком школом Стеван Мокрањац из Зајечара.

На изванредним резултатима и признањима, Вуковцима и награђеним ученицима, честитала је Елена Петровић, помоћница градоначелника, истакавши да је ово само почетак њиховог школовања, а да изазови тек предстоје.

-Четитам вама, вашим учитељима, наставницима, родитељима. Ово је почетак вашег школовања и изазови су тек пред вама, а ја сам сигурна да ћете излазити на прави начин са њима. Сигурна сам и да сте са собом понели како знање, тако и друге ствари, које сте научили у школи, а које се тичу правих животних вредности, као што су поштовање, пријатељство, другарство. Наставите да постижете овако добре резултате, истакла је помоћница градоначелника Петровић.

-Драго ми је да вас видим у оволиком броју, честитке и вашим родитељима, наставницима и директорима у име мојих колега и у име градоначелника. Надам се да су вуковци остварили своје жеље приликом уписа у средњим школама и надам се да ће бити исто тако успешни и кроз даље школовање на факултетима и да ће бити добри људи пре свега, рекао је Драган Ранђеловић члан Градског већа. Пријему за основце је присуствовао и Милан Станковић помоћник градоначелника.

Награђено је и 64 средњошколца, а награде су подељене и за 46 успешних средњошколаца који су остварили награде на такмичењима.

-Честитам вам на Вуковој дипломи, знам шта то значи јер сам и сама била носилац такве дипломе, својевремено. То је велика одговорнoст, али и част. Ви сте понос града Зајечара, а ја вам желим да и у будућности постижете тако добре резултате. Желим вам да положите пријемне испите, испуните се на професионалном плану и да све буде како сте замислили. Град ће вам сигурно пружити подршку, тако што ће се трудити да вам створи такав амбијент, да уколико и одете из града, и у колико се одлучите за неку другу дестинацију, да се на крају вратите овде и испуните се и професионално и приватно“, рекла је помоћница градоначелника.

Како је на свечаности рекао Драган Ранђеловић, члан Градског већа задужен за образовање, инвестирање у образовање, је инвестиција која се увек исплати. Због тога, како је награђеним средњошколцима поручио Ранђеловић, треба улагати у образовање и једног дана, након студија, се вратити у родни град.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.