Вести

Светски дан  хорског певања: Градско певачко друштво  „Стеван Мокрањац“ наступа у Неготину

Светски дан хорског певања: Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ наступа у Неготину

Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ наступиће у петак 7.12.2018. године у Дому културе у Неготину на концерту поводом Светског дана хорског певања, заједно са хоровима из Тимочке Крајине и Румуније.

Почетак концерта је у 18 :00 сати.

Светски дан хорског певања ( Њорлд цхорал даy) биће обележен и у Зајечару 12.12.2018. године од 18:00 сати. Натупиће : Дечји хор ОШ "Љуба Нешић", Дечји хор Храма Рођења Пресвете Богородице , Вокални састав „Ж-дур“ , Камерни хор „Лавиринт , Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ „Хор Храма Рођења Пресвете Богородице , сви из Зајечара као и Градско певачко друштво „Мокрањац“ из Неготина и Хор „Свети краљ Стефан Дечански“ из Књажевца.

Светски дан хорског певања прославља се 28 година, сваке друге недеље у децембру , или око тог датума. Сваке године, мења се тема Светског дана хорског певања, а за 2018.годину тема је Крај Великог рата. С обзиром на то да је званичан датум завршетка Првог светског рата 11. новембар 1918 године, и да је овај датум близу друге недеље у децембру договорено је да се Светски дан хорског певања обележава у периоду од 11. новембра до 16. децембра 2018.године, како би се низом концерата приредила запажена комеморација .

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

  • 20
    авг
    На зајечарском Тргу одржано „Хорско вече“

    Наступили су камерни хор „Лавиринт“ и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ који су извели разноврстан репертор, од класичне музике до популарних песама страних и домаћих аутора. Програм је започео „Лавиринт“ композицијама „Синг ње анд цхант ит“ Томаса Морлија

    Више
  • 18
    авг
    У четвртак "Хорско вече" у Зајечару

    На Тргу ослобођења у Зајечару у четвртак, 19. августа биће одржано „Хорско вече“, у оквиру кога ће наступити Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац“ и Камерни хор „Лавиринт“, који ће изводити разноврстан репертоар, од класичне музике до популарних композиција.

    Више
  • 11
    мар
    „Љубави, нека буде воља твоја“ - Mузичко-поетско вече одушевило публику у Зајечару

    У пуној сали зајечарског театра синоћ је одржан концерт Градског певачког друштва „Стеван Мокрањац“ из Зајечара под руководством Маје Миленковић , „Љубави, нека буде воља твоја“,

    Више
  • 09
    дец
    Светски дан хорског певања обележен у Зајечару

    Светски дан хорског певања обележен је у зајечарском Позоришту бесплатним концертом хорова из Зајечара, Бора, Неготина и Сокобање који су одушевили зајечарску публику .

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.