Вести

 „Ко нема у вугла, гугла“

„Ко нема у вугла, гугла“

Представа „Ко нема у вугла, гугла“ Књажевско-српског театра „Јоаким Вујић“ из Крагујевца одушевила је публику 10. Међународног позоришног фестивала за децу “ЗајеЧАР”.

У овом комаду поставља се питање да ли је паметни телефон заиста паметнији од нас и колико нас спутава у комуникацији. Слађана Килибарда потписује адаптацију текста, превод, режију и музику, а играју: Богдан Милојевић, Младен Кнежевић, Анастасија Ђорђевић, Катарина Јанковић, Марија Ракочевић.

Фестивал се наставља вечерас у 19:00 сати када ће најмлађа публика видети представу „Принцеза на зрну грашка“ Државног луткарског театра Видин. Текст је по мотивима бајке Х. К. Андерсена адаптирала Магдалена Митева, која је и редитељ представе, а потписује и сценографију и избор музике. Играју:Маргарита Костува, Христо Иванов. Обезбеђен је превод представе на српски језик , што је новина на фестивалу.Пре извођења представе, као и предходних дана биће прочитана песма недавно преминулог песника Добрице Ерића, који је зајечарском фестивалу за децу поклонио химну ,,Добродошлицу”.

У понедељак 22.априла на програм је представа Народног позоришта из Приштине ,,Успавана лепотица” по тексту и у режији Радмиле Кнежевић. Сценографија - Горан Стојчетовић , сценски покрет - Вера Обрадовић, костим - Ања Вранеш, композитор - Бојан Стојчетовић.Играју:Јелена Орловић, Никола Ђорђевић, Тамара Томановић, Јасмина Стојиљковић, Ивана Ковачевић, Милица Мандић, Страхиња Бичанин, Настасја Стојсављевић, Анастасија Стошић. Почетак је у 19 сати.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.