Вести

У Зајечару уручене

У Зајечару уручене "поносне картице" у оквиру пројекта "Покрет за децу три плус"

У великој сали Скупштине града у Зајечару родитељима са троје и више деце уручене су “поносне картице” којим остварују попусте, а у оквиру пројекта “Покрет за децу три плус”.

Поносна картица “Цена минус за 3+” је намењена породицама са троје и више деце. Именована је на мајку и доноси попусте у бројним правним субјектима, на територији одређене локалне самоуправе.

Зајечар се на овај начин придружио осталих 25 локалних самоуправа, које су породицама поделиле ове картице.

-Ово је један вид да олакшамо породицама са троје и више деце да имају попуст у трговинским радњама и привредним субјектима који су узели учешће у овом пројекту. Прави смисао и циљ свега овога јесте да у свим локалним самоуправама и у целој земљи подигнемо свест да су породице са троје и више деце потребне Србији. Локална самоуправа Зајечар показала је велико интересовање да картице „Три плус“ стигну овде, рекла је потпредседница Покрета за децу „Три плус“ Далиборка Несторовић.

Вишечлане породице су хероји данашњег времена, поручио је Владица Гавриловић, председник Покрета за децу “Три плус”.

-Како би нас у будућности било исто као и данас, потребно је да код грађана пробудимо свест о томе да је битно да нас буде више. Наш највећи непријатељ јесте бела куга. Вишечлане породице су хероји данашњег времена. Ако се бела куга настави, бојим се да ћемо изгубити земљу и нашу обавезу да је сачувамо. Ова поносна картица гласи на ваше име и на неки начин друштво вам се на овај начин одужује што сте рађали за спас града Зајечара. Ми смо са градоначелником Зајачара причали о још мера које ћемо предлагати, рекао је Гавриловић.

Нама је у наредном периоду један од главних задатака да зауставимо исељавање наших младих и да им омогућимо да оснују своје породице, истакао је Саша Ивановић, члан Градског већа Зајечар.

-Град Зајечар је препознао овакву једну иницијативу и захвални смо људима из „Три плус“ што су препознали наша залагања и изашли нам у сусрет. Свесни смо да број рођених у односу на умрле у Зајечару је 1:3, а доста наших младих одлази одавде. Нама је у наредном периоду један од главних задатака да зауставимо исељавање наших младих и да им омогућимо да оснују своје породице и да их мотивишемо да имају што више деце. Ми ћемо сваку овакву иницијативу подржати. Захвалан сам и свим нашим предузетницима и привредним субјектима који су прихватили ову идеју и понудили своје попусте. Видећемо и са јавним предузећима и установама да и код њих постане могуће да се добију неки попусти, рекао је Ивановић.

И даље трају пријаве за "поносну картицу". Све породице које имају троје и више деце могу се пријавити радним данима у услужном центру Градске управе у Зајечару, од 7:30 h до 15:30 h.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.