Вести

Oдржана 4. седница Скупштине града Зајечара

Oдржана 4. седница Скупштине града Зајечара

У сали установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару, одржана је 4. седница Скупштине града Зајечара.

Поред осталих тачака, међу најважнијим тачкама била је Одлука о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2021. годину, као и Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2021. до 30.06.2021. године, које су већином гласова одборници локалног парламента усвојили.

На седници усвојено је и Решење о усвајању Годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња” Зајечар – у ликвидацији за 2020. годину, усвојена је Одлука о усвајању Локалног акционог плана за унапређивање положаја жена и родне равноправности Града Зајечара за период 2021–2024. године, као и Одлука о усвајању Плана детаљне регулације постројења за пречишћавање отпадних вода на територији града Зајечара, као и Одлука о приступању изради Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка” у КО Мали Извор.

Дато је зелено светло и на Предлог Одлуке о отуђењу непокретности – објекта бр. 4 који се налази на деловима кп. бр. 5834/5,5829/52 и 8474/2 све у КО Зајечар, у ул. Ђуре Ђаковића у Зајечару, из јавне својине Града Зајечара, прикупљањем понуда, и на Предлог Одлуке о отуђењу непокретности – дела зграде пословних услуга у Зајечару, на кп. бр. 9664/10 КО Зајечар, из јавне својине града Зајечара, непосредном погодбом.

Одборници су усвојили и и Годишњи извештај о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање” за 2020. годину, Решење о усвајању Финансијског извештаја за прошлу годину, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити овог јавног предузећа.

Усвојено је и Решење о усвајању Извештаја о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор” Зајечар за 2020. годину, као и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка овог јавног предузећа за прошлу годину, Решење о усвајању извештаја о пословању и Решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално-стамбеног предузећа „Зајечар” за прошлу годину, Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити, као и Решење о давању сагласности на другу измену Плана и програма пословања овог јавног предузећа.

Усвојени су и Извештај о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена” Зајечар за 2020. годину, Одлука о начину покрића губитка Јавног комуналног предузећа „Хигијена” Зајечар за претходну годину и Статут овог јавног предузећа.

На седници локалног парламента усвојен је и Годишњи финансијски извештај са мишљењем овлашћеног ревизора на Финансијски извештај за 2020. годину, Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар и Решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка овог предузећа за прошлу годину, као и Извештај о раду и пословању Апотекарске установе “Зајечар” за 2020. годину, Решење о усвајању Извештаја о финансијском пословању ове установе за прошлу годину, Решење о давању сагласности на План рада Апотекарске установе “Зајечар” за 2021. годину и Решење о давању сагласности на Финансијски план Апотекарске установе “Зајечар” за ову годину.

Чланови локалног парламента усвојили су и Предлог Решења о давању сагласности на прву измену и допуну Финансијског плана за 2021. годину Центра за социјални рад „Зајечар”, као и Предлог Решења о одређивању мртвозорника града Зајечара.

Одборници су изгласали и Предлог Решења о давању сагласности на прву допуну Годишњег програма рада за 2021. годину Туристичке организације града Зајечара и Предлог Решења о давању сагласности на Одлуку о измени и допуни Статута Народног музеја „Зајечар”.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 16
    мај
    Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

    Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

    Више
  • 21
    феб
    Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

    Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

    Више
  • 29
    нов
    19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

    На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.