Вести

Одржана 10.седница Скупштине града Зајечара

Одржана 10.седница Скупштине града Зајечара

Седница Скупштине града Зајечара, 10. по реду, одржана је у великој сали Градске управе.

На седници су усвојени планови детаљне регулације за изградњу соларне фотонапонске електране у КО Мали Извор и за изградњу соларне електране „Соларина“ на територији града, као и предлог годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта за ову годину.

Такође, усвојена и је и одлука о завршном рачуну буџета града Зајечара за прошлу годину. Како је Валентина Ђуричић, начелница Одељења за буџет и финансије навела, укупни приходи и примања за 2021. годину износе 2.168.056.000 динара, што је 85,01 одсто од укупно планираних средстава за прошлу годину, док укупни расходи и издаци износе 2.101.181.000 динара, односно 82.39 одсто.

Одборници су данас усвојили и одлуку о отуђењу непокретности из јавне својине града Зајечара, прикупљањем понуда, решења о усвајању годишњег ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и наџор “Урбанизам и изградња“ Зајечар -у ликвидацији за 2021. годину, решења о усвајању годишњег и финансијског извештаја о раду Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ за 2021. годину, као и решење о давању сагласности на одлуку о расподели добити тог јавног предузећа за 2021. годину. Такође, зелено светло дато је и на измену и допуну статута тог јавног предузећа.

Одборници су усвојили и предлог решења о именовању вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Водовод“. Овим решењем престао је мандат вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Николи Шарчевићу, дипл. инж. геологије из Зајечара, док је Братислав Станић, дипломирани менаџер и мастер права, из Зајечара, именован за вршиоца дужности директора овог предузећа

Сагласност је дата и на решење о повећању концесионе накнаде, на решење о усвајању финансијског извештаја за 2021. годину Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, на финансијски план за ову годину те установе, на извештај о раду и пословању Апотекарске установе Зајечар за 2021. годину, на извештај о финансијском пословању Апотекарске установе Зајечар за прошлу годину, као и на план рада и финансијкси план те установе за ову годину.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 26
    јун
    Одржана 23. седница Скупштине града Зајечара

    Одржана је 23. седница Скупштине града Зајечара, а међу усвојеним одлукама је и друга измена и допуна буџета града Зајечара за 2024. годину, којом се буџет увећава за 72 милиона и 33 хиљаде динара, те сада износи 2 милијарде 381 милион 463 хиљаде динара.

    Више
  • 16
    мај
    Зајечар: Одржана 22.седница Скупштине града

    Одлука о усвајању Плана детаљне регулације за зону експлоатације „Влашка“ у Малом Извору била је повод окупљања групе грађана предвођене зајечарском опозицијом испред зграде Градске управе, којима су се обратили народни посланици Александар Јовановић Ћута и Срђан Миливојевић.

    Више
  • 21
    феб
    Зајечар: Одржана 21.седница Скупштине града

    Завршена је 21. седница Скупштине града Зајечара на којој је усвојена одлука о првој измени и допуни буџета града Зајечара за ову годину, као и ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета града Зајечара за прошлу годину.

    Више
  • 29
    нов
    19 СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА: УСВОЈЕН БУЏЕТ ГРАДА ЗА 2024.ГОДИНУ

    На 19. седници локалног парламента, oдборници Скупштине града Зајечара усвојили су четврти ребаланс градског буџета за ову годину, који после увећања за нешто више од 51 милион динара износи 2.356.320.000 динара. Усвојен је и буџет за 2024. годину који је пројектован на 2.183.808.000 динара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.