Вести

Одржана 2. Смотра фолклорних ансамбала Србије „Развило се коло крај Тимока“

Одржана 2. Смотра фолклорних ансамбала Србије „Развило се коло крај Тимока“

У зајечарском позоришту синоћ је одржана 2. Смотра фолклорних ансамбала Србије „Развило се коло крај Тимока“, празник народне игре, песме и ношње, на коме је учествовало седам одличних фолклора. Жири у саставу: Зоран Катић, етнокореолог, мр Александра Тодоровић Рашковић, етномузиколог и Сузана Антић, етнолог, донео је одлуку да победник фестивала буде КУД „Вук Караџић“ из Осипаонице код Смедерева.

КУД „Љубиша Урошевић“ из Рибара код Јагодине освојио је друго место, а треће „Перлас“ из Перлеза код Зрењанина. За најбољег играча проглашен је Јован Гобељевић из Осипаонице, а за најбољу играчицу Надица Петковић из Рибара.

За најбоље певање у кореографији награђен је КУД „Љубиша Урошевић“, а за најаутентичнији костим награду је добило Фолклорно удружење „Перлас“. Према образложењу Зорана Катића, сви фолклори су били јако добри и одлучивале су нијансе. Победник Фестивала пласирао се на Међународни фестивал фолклора ,,Шири коло около“ који се 28. августа одржава у Параћину.

Смотру фолклорних ансамбала Србије “Развило се коло крај Тимока“ отворио је Милан Станковић, помоћник градоначелника Зајечара. Организатор манифестације је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељ је град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.