Вести

Вести

19
јун
Одржана 127. седница Градског већа у Зајечару

Градски већници су усвојили Нацрт Одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2024. годину, са изменом Кадровског плана за 2024. годину, Нацрт Одлуке о усвајању Стратегије развоја урбаног подручја града Зајечара и општина Књажевац, Сокобања и Бољевац,

Више
12
јун
УПОЗОРЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ЗАЈЕЧАР

Данас је наранџасти метеоаларм проглашен за Сремски, Колубарски, Мачвански, Шумадијски, Поморавски, Подунавски, Браничевски, Борски, Зајечарски, Расински, Нишавски, Топлички, Пиротски, Јабланички, Пчињски, Златиборски, Моравички и Рашки управни округ.

Више
08
јун

Данас је, у месту Љубељ (концентрациони парк), делегација Зајечара, на позив руководства братског града Тржича, поводом 79. годишњице ослобођења овог логора (који је био јужни део у саставу злогласног конц. логора Матхаузен) положила венац на споменик “Оптужујем” посвећен жртвама овог логора.

Више
05
јун

Градска управа града Зајечара, позива све заинтересоване грађане, да поднесу предлоге односно иницијативе за реализацију пројекта јавно - приватног парнерства, које се односи на изградњу инфраструктурних објеката и пружања услуга од јавног значаја

Више
05
јун

Град Зајечар и Канцеларија за младе града Зајечара, уз подршку Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар и зајечарског позоришта, организовали су „Зајечарски матурантски плес”, а тачно у подне на Тргу ослобођења плесало је 360 ученика завршних разреда зајечарских средњих школа

Више
03
јун

Град Зајечар расписао је седам конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2024. годину, а на основу програма мера који је усвојен 15. маја на седници Скупштине града Зајечара.

Више
30
мај

Александар Богићевић помоћник министра пољопривреде данас је посетио Зајечар и том приликом одржао састанак са градоначелником Зајечара и сарадницима, након чега је обишао просторије Пољопривредне саветодавне и стручне службе “Агрознање” за еАграр.

Више
29
мај

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић, са сарадницима, обишао је радове на уређењу улице 23. дивизије. Овог пролећа и лета биће асфалтиране неколико улице у Зајечару, а реч је о улицама које повезују улице Николе Пашића, Светозара Марковића и улицу 7. септембра.

Више
29
мај

У Регионалном иновационом стартап центру у Чачку данас је приређена свечана церемонија уручења уговора градовима и општинама, добитницима средстава у оквиру Програма подршке у примени напредних технолошких решења у области друмског транспорта и саобраћаја за 2024.годину.

Више
28
мај

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је са сарадницима радове на реконструкцији државног пута „Брусничка петља”. Прошле године је одрађено 735 метара пута Салашка петља–Брусник, а ове године радови су настављени и ради се 3.260 метара.

Више
28
мај

Донација граду Зајечару, грађанима и комуналном предузећу, од стране компаније Делта пак, а која се огледа у контејнерима за сакупљање амблажног отпада, уручена је данас.

Више
25
мај

У великој сали Скупштине града Зајечара данас је уприличено потписивање уговора са грађанима који су на конкурсу за суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа и станова, остварили право на субвенционисана средства.

Више
22
мај

У згради Палате ,,Србија“ у Београду, данас је у име Града Зајечара Весна Станковић градска већница за пољопривреду потписала Уговор са Министарством за бригу о селу за доделу бесповратних средстава за организовање манифестације ,,Михољски сусрети села“ за 2024. годину.

Више
22
мај

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић Хандановић, уручила је у Новом Саду уговоре локалним самоуправама које су добиле средства у овогодишњем програму енергетске санације породичних кућа и станова, међу којима је и град Зајечар.

Више