Вести

Први посетиоци у 2016.години на Царској палати

Први посетиоци у 2016.години на Царској палати

Царска палата крај Зајечар, већ по устаљеној традицији, примила је првог дана Нове године посетиоце из иностранства.

Овог 1.јануара Царску палату, по ведром и прохладном дану, обишла је група од 50 бугарских туриста, који су осим лепотом локалитета били задивљени и савременом три де технологијом помоћу које могу да дочарају како је Ромулијана изгледала пре 17 векова у пуној лепоти и раскоши.

Према речима директора Народног музеја Зајечар Боре Димитријевића током 2015. године локалитет је посетило 28.000 посетилаца, од тога 4.800 туриста из 64 земље. Сваки трећи страни посетилац био је из Бугарске.

Откако је Феликс Ромулијана, као једини археолошки локалитет у Србији, на листи светске културне баштине, њене капије нису биле затворене ни један једини дан.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.