Вести

Вербић: Проблем финансирања школа у Зајечару је наслеђен

Вербић: Проблем финансирања школа у Зајечару је наслеђен

Због блокаде рачуна зајечарских школа, просветари су на један дан обуставили наставу и протестовали испред Градске управе.

У изјави за медије, помоћник градоначелника Зајечара Владислав Милојевић рекао је да су Градској управи већ трећи месец укинути трансфери и да је град успео својим средствима уз асигнационе уговоре, да спречи одношење пописане школске опреме у три школе, али да су се за остатак дуга обратили држави за помоћ.

Покушавали смо да са министарствима просвете и финансија постигнемо договор да наша трансферна средства буду пребачена на рачуне школа, како би се скинула блокада, али због неких законских процедура то није могло тако да буде урађено.

Обратили смо се и премијеру Александру Вучићу за финансијску помоћ државе,

рекао је Милојевић.

Министар просвете Срђан Вербић изјавио је да је проблем финансирања школа у Зајечару наслеђен и да ће тим поводом наредних дана разговарати са градоначелником Зајечара Велимиром Огњеновићем.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 04
    јул
    Награђени најбољи ђаци

    На свечаности у зајечарском позоришту уручене су награде Града Зајечара најбољим ђацима. Вуковом дипломом може се похвалити 86 основаца и 51 средњошколац. За успешно учествовање на школским такмичењима награђено је 35 ученика ОМШ "Стеван Мокрањац", као и 45 основаца и 18 средњошколаца.

    Више
  • 09
    мај
    Зајечарски школарци на Олимпијади у Врању

    Под покровитељством Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, уз подршку Четврте бригада Kопнене војске Србије, у Врању су данас отворене X Олимпијске игре ученика Републике Србије. Боје града Зајечар бране најбољи спортисти, ђаци зајечарских основних школа.

    Више
  • 23
    апр
    Саопштење Градске управе Зајечар

    Ради истинитости и права грађана да знају тачне информације, Градска управа Зајечар објављује скениране изводе уплата из градског буџета на дан 22.април. На рачуне 12 школа јуче у 15 сати пребачено је више од милион динара.

    Више
  • 14
    мар
    Град настоји да реши проблем блокаде зајечарских школа

    У разговорима са Владом Србије и Министарством финанасија настојимо да превазиђемо проблем блокаде зајечарских школа и верујем да ћемо ускоро пронаћи адекватно решење, изјавио је градоначелник Велимир Огњеновић након сусрета градских званичника са директорима основних и средњих школа и после протеста просветара.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.