Вести

Зајечарски школарци на Олимпијади у Врању

Зајечарски школарци на Олимпијади у Врању

Под покровитељством Министарства омладине и спорта и Министарства просвете, уз подршку Четврте бригада Kопнене војске Србије, у Врању су данас отворене X Олимпијске игре ученика Републике Србије.

Боје града Зајечар бране најбољи спортисти, ђаци зајечарских основних школа.

Са њима је уочи одласка у Врање разговарао помоћник градоначелника Владислав Милојевић.

Ово је један од већих пласмана наших екипа, како у екипним тако и појединачним спортовима. Ми смо поносни због тога. Поред тога, ове године сва деца носиће дресове са логом Спорстког савеза града Зајечара. На тај начин биће препознатљиви и преносиће не само име града, већ и спорт којим се баве, као и име својих школа. Ми се надамо да ће се наши ученици из Врања вратити са пуно одличја, јер то су пре свега добре и одважне екипе,

рекао је Милојевић.

Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије одржавају се сваке четврте године, у оквиру пројекта „Спорт у школе“.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 09
    сеп
    ПРВА „ДДОР ОЛИМПИЈСКА СТАЗА“ ОДРЖАНА У ЗАЈЕЧАРУ

    Синергијом праве посвећености Града Зајечара, Олимпијског комитета Србије и компаније DDOR осигурање, прва овогодишња „DDOR олимпијска стаза“ у Зајечару окупила је више од 200 учесника.

    Више
  • 04
    јул
    Награђени најбољи ђаци

    На свечаности у зајечарском позоришту уручене су награде Града Зајечара најбољим ђацима. Вуковом дипломом може се похвалити 86 основаца и 51 средњошколац. За успешно учествовање на школским такмичењима награђено је 35 ученика ОМШ "Стеван Мокрањац", као и 45 основаца и 18 средњошколаца.

    Више
  • 30
    мар
    Вербић: Проблем финансирања школа у Зајечару је наслеђен

    Због блокаде рачуна школа, просветари су на један дан обуставили наставу и протестовали испред Градске управе. Помоћник градоначелника за образовање Владислав Милојевић рекао је да се преговара са надлежним министарствима да се проблем реши. Министар Вербић каже да је проблем финансирања зајечарских школа наслеђен.

    Више
  • 28
    јан
    Чувари Светосавља

    Ђаци зајечарских основних и средњих школа и малишани из Предшколске установе „Ђулићи“ причом, песмом, драмским приказом и рецитацијама о првом српском архиепископу и просветитељу Светом Сави показали су како се чува Светосавље и девет векова након његове смрти. Најбољим ђацима уручене су Светосавске награде.

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.