Вести

Информационе технологије у промоцији културног наслеђа

Информационе технологије у промоцији културног наслеђа

На локалитету Феликс Ромулијана сутра ће бити организована презентација током које ће моћи да се чује који су потенцијали примене информационих система у области културног наслеђа. Предавач ће бити Џон Бонафиде, директор стручних служби Завода за заштиту споменика културе државе Њујорк. На ову тему већ је раније одржана конференција у Београду а сутра ће тим експерата у области археологије и културног наслеђа започети посету знаменитости источне Србије.

Организатор конференције је Дунавски центар за компетенцију. Презентација и целокупно студијско путовање део је активности којима се промовише "Пут римских царева и дунавски пут вина" (културна рута коју чуне 20 археолошкихналазишта из доба старог Рима, као и 12 винских регија у Србији, Хрватској, Бугарској и Румунији).

Пројекат је почео 2012. године а подржавају га Немачка организација за међународну сарадњу ГИЗ, Амбасада САД-а у Београду и Министарство културе и информисања Републике Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.