Вести

Почиње 50.Гитаријада

Почиње 50.Гитаријада

Јубиларна 50.Гитаријада почиње у четвртак, 11.августа у 19 сати, на градском стадиону на Краљевици наступом младих неафирмисаних бендова.

Свечано отварање најстаријег рок фестивала на овим просторима је два сата касније када ће се зајечарској публици поклонити легендарни „Златни прсти“, иницијатори и организатори прве Гитаријаде у граду на Тимоку.

У ревијалном делу наступају „Тешка индустрија“, „Ритам нереда“, „Ortodox Celts“ и „Van Gogh“.

По завршетку свирке почиње програм „Free rock cinema“.

Сви програми Гитаријаде су бесплатни, као и смештај у рок кампу на Краљевици са једним оброком дневно.

Организатор 50.Гитаријаде је ЦЕКИТ, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

  • 10
    окт
    Већници о трећем допунском буџету

    Чланови Градског већа су на данашњој седници утврдили Нацрт одлуке о трећем допунском буџету за 2016.годину, чиме је укупан буџет увећан за нешто више од 315 милиона динара. Члановима Већа подељен је извештај о трошковима организације 50.Гитаријаде.

    Више
  • 08
    сеп
    Жељко Васић наступио на тргу за Дан града

    Познати зајечарски музичари, који су популарност стекли на домаћој поп и рок сцени, некад и сад, „Златни прсти“ и Жељко Васић, употпунили су прославу Дана града.

    Више
  • 24
    авг
    "Опет Златни прсти"

    Легендарна зајечарска група Златни прсти, иначе овогодишњи роконачелници 50. Гитаријаде, одржаће вечерас концерт под називом „Опет Златни прсти“. Почетак концерта заказан је за 20,30.

    Више
  • 14
    авг
    "Хаџи продане душе" победник 50.Гитаријаде

    Демо састав из Ужица „Хаџи продане душе“ победник је 50.Гитаријаде у Зајечару. Публика је својим гласовима подржала бањалучки бенд ЛСД. У ревијалном делу програма наступили су прошлогодишњи победници "Syleth", легендарни "Uriah Heep", "Love hunters" и стари зналци зајечарске публике, нишки "Кербер".

    Више

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.