Вести

05
окт

Након литургијског сабрања и резања славског колача планиран је одлазак до Богородичне куће, у 9:15 часова, служење акатист-а, као и свечаност поводом ликовног, литерарног и фото конкурса „Мој Град-Мој Храм“.

Више
03
окт

Неформалне групе младих од 18 до 30 година (минимум пет особа) могу од данас да се пријаве на нови конкурс Фондације Ана и Владе Дивац који је расписан за становнике пет локалних самоуправа – Зајечар, Власотинце, Владичин Хан, Прокупље и Обреновац.

Више
02
окт

Зајечар ће засијати у сјају класичне музике 6. октобра 2023. године, када ће пијаниста Стефан Ђоковић одржати спектакуларни клавирски концерт.

Више
28
сеп

Компанија „Хеинекен“ Србија и Национална алијанса за локални и економски развој (НАЛЕД) потписали су данас у Градској управи у Зајечару дугорочни споразум о сарадњи, чиме је покренут пројекат „Резервоар“.

Више
28
сеп

Протеклог викенда одржан је “Фестивал младих визионара” који је имао за циљ да окупи младе људе, активисте, представнике институција и организација које се баве питањима младих.

Више
26
сеп

Амбасадорка Републике Румуније, Њ.Е. Силвија Давидоју, боравила је у данас у Зајечару и том приликом у Градској управи разговарала са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

Више
22
сеп

Слава Града Зајечара и зајечарског Саборног храма Рођења Пресвете Богородице – Мала Госпојина прослављена је и обележена свечаним богослужењима.

Више
15
сеп

На основу члана 8. став 1. тачка 1. Правилника о условима и критеријумима за доделу помоћи избеглим и интерно расељеним лицима, Комисија за избор корисника за добијање једнократне помоћи у огреву намењене избеглим и интерно расељеним лицима у Граду Зајечару , расписује

Више
15
сеп

Архијерејском литургијом која је служена на темељима ранохришћанске базилике на археолошком локалитету Феликс Ромулијана, почео је осми по реду Фестивал хришћанске културе.

Више
15
сеп

Датум, 15. септембар, изабран је за обележавање Дана српског јединства, слободе и националне заставе, јер је тог дана 1918. године пробијен Солунски фронт, а на основу одлуке влада Србије и Републике Српске о заједничком обележавању овог датума.

Више